Pazar Çeltik işçileri

Çeltik işçileri

18.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çin’in en önemli gıda maddesi pirinç. Çinliler için pirincin anlamı büyük...

Çeltik işçileri

Yaklaşık 10 bin yıl önce Çin’in Yangtze Nehri kenarında yaşayan avcı - toplayıcılar yaşam biçimlerini değiştirecek bir hamle yaparak üretime geçtiler ve pirinç yetiştirmeye başladılar. Çin’in İli kasabasında geniş çeltik tarlalarında pirinç üretimi durmaksızın devam ediyor.

Haberin Devamı

Çeltik işçileri

Yaşamın karanlık yüzü

- Ölümün kol gezdiği bir coğrafyada, bomba sesleri arasında çocuk olmak hiç kolay değil. Her şeylerini terk etmek zorunda kalan aileler ve kendi ülkelerinde mülteci durumuna düşen çocuklar… O çocuklardan bazıları İdlip’te kurulan çadır kampta etrafı meraklı bakışlarla süzerken, objektife böyle takıldılar.

Çeltik işçileri

Mutfakların sultanı künefe

- Doğu Akdeniz’in incisi Hatay’ın damak çatlatan lezzeti: Kadayıf ve peynirin uyumu ve sımsıcak sunumuyla künefe… Barış ve kültür kenti Hatay denince akla önce eşsiz mutfağı ardından da mutfağın sultanı künefe geliyor. Hatay’da künefe ya közde ya ocakta saatlerce pişiriliyor ve özenli ustaların farklı sunumlarıyla servis ediliyor.

Çeltik işçileri

Batı’ya açılan kapı

- Türkiye’nin Batı’ya açılan kapısıdır Edirne. Osmanlı’ya yurt olmuş, tarihi bir şehir. Edirne’de yok yok; bedestenlerinden camilerine, ata sporu güreşin canlandığı Sarayiçi’den Meriç Nehri’ne, yaprak ciğerinden en güzel köftelere ve elbette ki Mimar Sinan ve onun Selimiye Camii’ne...

Haberin Devamı

Çeltik işçileri

Göcek değil İstanbul

İstanbul’da Boğaz’ın rengi yaklaşık bir haftadır alışık olmadığımız bir renge büründü. Uzmanlar, turkuaz rengin hakim olduğu Boğaz’daki bu değişikliği farklı nedenlere bağlıyor. Öyle ki en son NASA devreye girdi ve bu değişimi plankton patlamasına bağladı. Ancak bize göre nedeni her ne olursa olsun İstanbul Boğazı her haliyle çok güzel.

Çeltik işçileri

Ördeklere özendi

- Yaz kendini iyiden iyiye hissettiriyor. Öyle ki kıyı kesimlerde sıcaklık 30 derecenin üzerine çıkmaya başladı. Yaz sıcakları yalnızca insanları değil her canlıyı bunaltıyor. Bu yüzden sokaktaki dostlarımız da havuzları tercih ediyor. Antalya’da sıcaktan bunalan bu dostumuz da tercihini ördeklerin bulunduğu havuzdan yana kullanmış.

Çeltik işçileri

Galata’nın zarafeti

- Tarihi dokusuyla kendine hayran bırakan bir semt Eminönü. Hemen yanı başında masallara konu olacak güzellikteki Galata Kulesi ve semtin simgesi balıkçı tekneleri. Tadına doyum olmayan balık ekmeklerden mi yersiniz yoksa balıkçı tekneleri arasından görünen Galata Kulesi’nin zarafetine mi kapılırsınız bilinmez. Fakat bu şehir her haliyle insanı büyüler.

Haberin Devamı

Çeltik işçileri