Pazar Çocuklar yaşayarak öğrensin

Çocuklar yaşayarak öğrensin

23.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da faaliyet gösteren Beşgen VIP Eğitim kurumları öğretim alanında sıklıkla gündeme gelen yenilikçilik prensibi çerçevesinde tanıma envanteri sistemini uyguluyor

Çocuklar yaşayarak öğrensin

Eğitim ve öğretim alanında sıklıkla gündeme gelen yenilikçilik kavramı, öğrenme becerilerinin artırılması ve kalıcı öğrenme için yeni yöntem ve imkanların kullanılması anlamına geliyor. Bu anlamda teknoloji kullanımından fiziki imkanlara, eğitim ve öğretim tekniklerinden ders araç ve gereçlerine kadar her alanda çalışmalar yürütülüyor.

Haberin Devamı

Ankara’da faaliyet gösteren Beşgen VIP Eğitim kurumları da yenilikçilik prensibi çerçevesinde tanıma envanteri sistemini uyguluyor. Sistem, rehberlik uygulamaları ile öğrencilerin öğrenme kanallarının ve bireysel yeteneklerinin ortaya çıkarılmasına dayanıyor. Öğrencinin kişilik özelliklerini, çalışma alışkanlıklarını, baskın zeka alanını, öğrenme türünü, mesleki ilgisini ve hangi alanda yetenekli olduğunu anlamak öğrenci merkezli eğtim sisteminin olmazsa olmazı. Kalıcı öğrenme için fiziki ve teknolojik imkanlar yanında her öğrenci için farklılık gösteren öğrenme kanallarının da açığa çıkarılması gerekiyor.

“Dersler etkinliklerle zenginleşiyor”

Okulun kurucu müdürü İsmail Kaya sistemi şöyle özetliyor: “Rehberlik sistemi ile öğrencilerin kişilik özellikleri, güçlü ve zayıf yanları, hangi kanallar aracılığıyla tam öğrenme gerçekleştirebileceğine dair bilgileri ediniyor ve buna uygun bir ders programı oluşturuyoruz. 12-14 kişilik sınıflarda bireysel ilgi ve yetenekler doğrultusunda gerçekleştirilen ders programlarını etkinliklerle de zenginleştirmeye özen gösteriyoruz. Yaşayarak öğrenmenin kalıcılığına inandığımız bir eğitim-öğretim sistemimiz var. Öğrencilerimizin her branş için deneyerek, dokunarak, hissederek öğrenmeleri ve öğrendiklerini içselleştirmeleri temel amacımız.”

Haberin Devamı

Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif olarak her öğrenciye istediği alanda gelişmesi için imkan sunduklarını söyleyen Kaya, sosyal anlamda donanımlı bireyler yetiştirmeyi, öğrenciyi zorlamaktansa onu özgür bırakarak yeteneklerini keşfetmesini, kararlarını kendi iradesiyle vermesine imkan sağlamayı hedeflediklerini ifade ediyor.

Çocuklar yaşayarak öğrensin