PazarCookshop’ın Londra’dan önceki durağı; Bebek

Cookshop’ın Londra’dan önceki durağı; Bebek

14.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cookshop, Bebek-Arnavutköy arasında eskiden benzin istasyonu ve 80’lerin en ünlü lokantası S’in yerine yeni şubesini açtı

Cookshop’ın Londra’dan önceki durağı; Bebek

Bebek Cookshop zincirin yedinci mekanı. Üç yıldır İstanbul’un farklı semtlerinde hizmet veren restoranların şimdiki hedefi yılda iki buçuk milyon misafir ağırlamak ve yurt dışına açılmak. Önümüzdeki günlerde Londra’da da bir şube açmayı planlayan Cookshop’ların sahibi Bahattin Demir’le yeni açılan Bebek şubesini ve Londra projesini konuştuk.

Haberin Devamı

Cookshop’ları açmaya başladığınızda amacınız neydi?

İlk amacımız bir dünya markası oluşturmaktı. Her şeyi Türk olan ve dünyanın birçok yerinde “Bu Türk” denilen bir marka yaratmak istedik. Bunun için İstanbul ve Bodrum’un önemli semtlerinde yerler açtık. Eğer iyi bir marka olmak istiyorsanız öncelikle kendi ülkenizde akla gelen ilk üç firmanın içinde yer almanız gerekiyor. Biz de bunun için en iyisini, en kalitelisini yapmaya çalışıyoruz.

Konseptinizi biraz anlatır mısınız?

İlk olarak gün boyu yemek imkanı sunuyoruz. Öğlen kahvaltı yapmak istediğiniz zaman aklınıza Cookshop gelebilmeli. Yani ne isterseniz gün boyunca burada yiyebilirsiniz. Yine müşterilerimizin isteğine göre altı ayda bir menülerimizde değişiklikler yapıyoruz.

Haberin Devamı

Diğer şubelerinizden farklı olarak Bebek mekanınızın özellikleri nelerdir?

Bana göre İstanbul’un yeni fotoğraf mekanı burası. Büyük ve ferah bir ortama sahibiz. Burada oturduğunuzda sağ tarafınız Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü, sol tarafınıza baktığınız zaman Rumeli Hisarı’nı rahatça görebilirsiniz. Eski bir benzin istasyonunu kafeye çevirmek iddialı bir işti. Güzel oldu dedirttirmek için büyük çaba gösterdik. Aynı zamanda yurt dışına açılabilmek için burayı açmak bizim için çok önemliydi. Özellikle Londra’da açmak istiyoruz, çünkü Londra dünya çapındaki restoranları ile oldukça saygın bir kent. Bizim için bu yüzden önemli, bir başlangıç noktamız olacak.

Neler tercih ediliyor daha çok?

Ben hiçbirini ayıramıyorum. Hepsinin de çok iyi olduğunu düşünüyorum. Kahvaltı tabağımız çok beğenilir. Ayrıca kavanozda limonata ve çilekten yapılan çimonatanın fanatikleri epey çok. Bize has bir tatlı olan ve patentinin yine bize ait olduğu Magnolya’nın sevenleri de fazla. Çikolatalı, çilekli, muzlu, kışın da balkabaklı ve kestaneli olmak üzere birçok çeşidi bulunuyor.

Dekorasyonda nelerden ilham aldınız?

Mekanı hazırlarken hem ‘cool’ hem de ‘rahat’ olmasına dikkat ettik. Tasarımcımız Engin Özen ev sıcaklığında yapmaya çalıştığı mekanın tavanına akılda kalıcı olması ve Türk motiflerinin ön plana çıkarılması için Türk filmleri afişiyle antika bir vitrin astı.
Ayrıca, Coca Cola da Cookshop’a özel şişe ve bardaklar tasarladı.

KEŞFETYENİ
Acun Ilıcalı'ya seslendi! 'Survivor'a geri dönsün'
Acun Ilıcalı'ya seslendi! 'Survivor'a geri dönsün'

Cadde | 02.05.2025 - 14:46

Poyraz'ın şaibeli elenmesinin ardından gelen tepkilere Nagihan Karadere de katıldı.

Yazarlar