Pazar Çöpten bir ülke!

Çöpten bir ülke!

24.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Okyanuslardaki  kirliliğe dikkat çekmek  için bir kampanya başlatıldı. Aktivistler BM’nin “Büyük Pasifik Çöpü Adası”nı ülke olarak kabul etmesini talep ediyor

Çöpten bir ülke

Pasifik Okyanusu’ndaki çöp adalarının ülke olarak tanınması için kampanya başlatıldı. Reklam yazarları Michael Hughes ve Dal Evans De Almeida’nın başlattığı ve LadBibble adlı internet sitesinin desteklediği kampanyanın amacı okyanus kirliliğine dikkat çekmek. Fransa’nın yüzölçümü büyüklüğüne ulaşan çöp adalarının, “Büyük Pasifik Çöpü Adası” adıyla Birleşmiş Milletler tarafından ülke olarak kabul edilmesini talep eden kampanya kapsamında çöp adası için bayrak, banknotlar ve pullar da tasarlandı. Dünya liderlerinin bu durumu görmezden gelemeyeceği anlatmak istediklerini söyleyen Hughes, “Biliyoruz ki çöp yığınları ne kadar büyük olursa olsun onları görmezden gelmek çok kolay” diyor. Kampanya için tasarlanan pasaportun kapağında kalkan taşıyan bir deniz aslanı ve kaplumbağa bulunuyor. Kapakta yer alan slogan ise: “Okyanusun bize ihtiyacı var”.

Ünlülerden destek

Tasarlanan banknotların üzerinde ise çöp kaplı okyanusların illüstrasyonu yer alıyor. Kampanyayı başlatanlar çöp yığınının bir ülke olarak tanınmasının diğer dünya ülkelerini temizliğe başlamaları için cesaretlendireceğini umuyor. Şimdiye kadar 100 binin üzerinde imza toplanan kampanyaya destek verenler arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin eski başkan yardımcısı Al Gore, aktris Judi Dench, aktör Ross Kemp ve olimpik atlet Mohammed Farah da bulunuyor.