Pazar Efsanevi aşklar

Efsanevi aşklar

14.02.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Unutulmaz aşklar denilince hep Romeo ve Juliet, Kerem ile Aslı, Ferhat ile Şirin örnekleri verilir. Oysa onların dışında da insanların gıptayla baktığı pek çok aşk vardır

Efsanevi aşklar

İBRAHİM-DEMET KUTLUAY
Bir ayda Yunanistan’a taşındı;

Efsanevi aşklar

İbrahim Kutluay ve 1995 Türkiye Güzeli Demet Kutluay’ın hikayesi Türkiye’nin magazin gündemini uzun süre meşgul eden aşklardan. İkili tanıştıklarında Kutluay o dönem mankenlik yapmakta olan Demet Akalın ile dört yıllık bir ilişki yaşıyordu. Önce arkadaş oldular. Derken dedikodular çıkmaya başladı ve Akalın ile Kutluay ayrıldı. Ayrılıktan kısa bir süre sonra da Demet Şener ile el ele görüldüler.
Şener dönemin en popüler mankenlerinden biri olmasına rağmen Kutluay’ın Yunanistan’ın Panathinaikos takımına transfer olmasıyla buradaki hayatını bırakıp Yunanistan’a yerleşti. Bugün biri 3 diğeri 1 yaşında iki çocuk annesi olan Demet Kutluay’a o günler sorulduğunda “İyi ki gitmişim. İbrahim’i bir aydır tanıyordum ve bana Yunanistan’a dönmem gerekli. Benimle gelir misin?” dedi. Evimin, arabamın anahtarını anneme bıraktım ve peşinden gittim” diyor.

FATMA GİRİK-MEMDUH ÜN
50 yılı geride bıraktılar

Efsanevi aşklar

Yeşilçam’ın şahit olduğu en uzun soluklu aşklardan biri Fatma Girik ve Memduh Ün arasında yaşandı.
İkili Fatma Girik’in aktris olarak isminin duyulduğu proje olan “Ölüm Peşimizde”nin setinde tanıştı. Yönetmen koltuğunda Memduh Ün vardı. 1960 yılında başlayan aşk bugüne kadar devam etti.

Tanıştıklarında figürandı
Çift arada iki ayrılık geçirseler de birbirlerinden kopamadılar. Ün o günler sorulduğunda “Fatma ile tanıştığımda figürandı. 15 yaşındaydı ama daha büyük gösteriyordu. Etrafımdakiler ‘Bundan oyuncu olmaz’ dedilerse de kulak asmadım. Ondaki ışığın farkındaydım” diyor. Girik ise 50 yıllık sevgilisi hakkında “Memduh bey çok mert bir adamdır. Özü sözü birdir” diyor.

“Erkekim benim!”
TEMEL REİS-SAFİNAZ

Efsanevi aşklar

Kaliforniyalı çizer Elzie Crisler Segar’ın yarattığı Popeye, Türkçe ismiyle Temel Reis çizgi kahramanlar arasında yaşadığı tutkulu aşk üçgeni ile öne çıkıyor. Temel Reis tüm maceralarında orijinal adıyla Olive Oyl’i yani Safinaz’ı kötü adamların elinden kurtarır. Safinaz ise Temel Reis’i sevmesine rağmen kötü kahraman Horace Hamgravy ile yani Kabasakal’la cilveleşmekten geri kalmaz ve kırılacak kadar ince bacakları, ensesinde alelade topladığı saçlarıyla çok da güzel bir kadın sayılmasa da her defasında bu iki adamı birbirine düşürmeyi başarır. Safinaz’ın en ünlü cümlesiyse “Temel! Erkekim benim”dir.

Temel oyuna sonradan dahil olur
Temel’le Safinaz’ın inişli çıkışlı ilişkilerini anlayabilmek için Segar’ın onları ilk yarattığı zamana geri dönmekte fayda var. Amerikalı çizerin New York Journal gazetesinde yayımlanan Thimble Theatre isimli çizgi dizisinin ilk karakterleri Safinaz ve Kabasakal’dır. Temel Reis ise ikilinin bir adaya gidecekleri bölümde gemiyi kullanan kaptan karakteri olarak tam 10 yıl sonra 1929’da yaratılır. Kısacası zannedildiği gibi Kabasakal Safinaz’ı Temel’in elinden almaya çalışmaz. O sadece eski sevgilisinin gönlünü kazanmaya çalışıyordur.


Dünyanın en pahalı kolyesini yaptırdı
LIz Taylor- RIchard Burton

Efsanevi aşklar

Hollywood’un unutulmaz aşklarından biri menekşe gözlü aktris Elizabeth Taylor ve dönemin yakışıklı aktörlerinden Richard Burton arasında yaşandı. Burton ve Taylor’ın ilişkisi 1963’de başrol oynadıkları “Kleopatra” filminde başladı ve yine o yıl vizyona giren diğer filmleri “The V.I.Ps”ın setinde ortaya çıktı. İlişki paparazziler için kaçırılmaz bir malzemeydi. İlgi çekmesinin nedeniyse o sırada ikisinin de evli olmasıydı. Hatta Elizabeth Taylor o dönem basında “ahlaksız” olarak lanse ediliyordu. Ancak onlar olan biteni hiç umursamadı ve 15 Mart 1964’te evlendiler.

İki milyon dolarlık hediye
Taylor ve Burton ilişkisini unutulmaz kılan şeylerden biri de iki kez evlenmiş olmaları. İlk evliliklerini 1974 yılında bitiren ikili 1975’te yeniden nikah masasına oturdu ve yaklaşık bir sene sonra ikinci kez boşandı. Aşklarından akılda kalanlara gelince: Yakışıklı aktör menekşe gözlü karısına 40’ıncı doğum gününde eşsiz bir elmas kolye yaptırdı. 69,42 karatlık Taylor-Burton elması dünyanın ilk iki milyon dolarlık elması unvanını aldı. Burton’ın ilk büyük hediyesi bu değildi. Meksika’da Puerto Vallarte’deki Casa Kimberley isimli villa da Taylor’a evlilik armağanıydı. Aktris 1984’te Burton’ın ölümünden sonra evi sattı.


Aşkı uğruna krallığı bıraktı
Kral EDWARD-MRS. SIMPSON

Efsanevi aşklar

“Aşk uğruna nelerden vazgeçilebilir?” sorusuna cevap arayanlara örnek olacak bir aşk hikayesi de 1930’larda İngiltere’de yaşandı. İngiliz krallarından VIII. Edward tahta çıkmadan önce Amerikalı dul Wallis Warfield Simpson’la hem de Simpson’ın ikinci evliliği sürerken aşk yaşamaya başladı.
Kraliyet tarafından ilişkisini bitirmesi istenince de 1936’da kendi isteğiyle tahtını kardeşine bıraktı. 1937’de kraliyet ailesinden kimsenin bulunmadığı mütevazı bir törenle Warfield Simpson’ın üçüncü kocası oldu ve ikili 1972 yılında Prens’in ölümüne kadar ayrılmadılar.

2003’te hâlâ gündemdeydi
325 gün gibi kısa bir süre tahtta kalan Edward’ın sevdiği kadın uğruna krallıktan vazgeçmesi İngiltere’de hâlâ romantik bir olaydan çok tarihi bir skandal olarak anılmakta. Aradan geçen onca zamana rağmen 2003’te Mrs. Simpson’ın Kral’la görüştüğü dönemde bir sevgilisinin daha olduğu konuşuluyordu.

Her şeyi bıraktı, hayatını ona adadı
ORHAN GENCEBAY-SEVİM EMRE

Efsanevi aşklar

Orhan Gencebay ve Sevim Emre 1974 yılından beri birlikteler. Orhan Gencebay’ın “Bir Teselli Ver” ile arabesk dünyasını alt üst eden çıkışını yaptığı, Sevim Emre’ninse Türkiye güzeli olduğu dönemde bir araya geldiler. Emre Gencebay’ın “Bir evde iki ünlü olmaz. Ya sahne hayatını bırakırsın ya da seninle sadece dost olabiliriz” demesi üzerine her şeyi bırakıp hayatını ona adadı.

Aşkı için şarkılar besteledi
36 yıldır birlikte olan ikili birbirine ilk günkü gibi düşkün. Sevim Emre “Hep beraber kahvaltı ederiz. Orhan beyi ellerimle beslerim. Yalnız bir yere gidemem, aklım onda kalır” diyor. Gencebay’ın bu duygulara cevabı ise Emre için bestelediği “Benim Dünyam”,”Aşk Pınarı” ve “Dertler Benim Olsun” şarkılarında gizli.