Pazar El emeği göz nuru

El emeği göz nuru

02.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

1.5 milyarlık nüfusuyla dünyanın en ucuz iş gücüne sahip olan Çin’de halen makineli üretim yerine elle üretim yapılıyor. Arkadaşımız Yavuz Özden’in Pekin’de çektiği bu fotoğraftaki Çinli kadın, sabırla kuru kamışlardan sepet örüyor.

El emeği göz nuru

İstanbul’un ilk hisarı

Haberin Devamı

İstanbul’a değer katan tarihi semtlerin başında gelir Anadolu Hisarı. Sultan Yıldırım Bayezid’in Boğaz’a hakim olup İstanbul’u fethetmek amacıyla 1435 tarihinde Boğaz’ın en dar yerinde yaptırdığı bu hisar, aynı zamanda İstanbul’un ilk hisarı unvanına da sahip. Eskiden küçük bir balıkçı köyü olan Anadolu Hisarı şimdilerde renkli tarihi evleri, doğal güzellikleriyle yerli yabancı herkesin ziyaret ettiği bir semt.

El emeği göz nuru

Geçmişe yolculuk

Tanzanya’nın Zanzibar adası ana kara ve çevre adalarla olan ticaretini büyük ölçüde deniz yoluyla sağlıyor. Eski usulle, ağaçtan yapılan sal ve tekneler Zanzibar ile Tumbatu arasında yük ve insan taşımacılığında kullanılıyor. Gerek teknenin eskiliği gerekse insanların kıyafetleri geçmiş zamanda bir yolculuğa çıkarıyor bizi.

Haberin Devamı

El emeği göz nuru

Sarayın hazineleri

Kuzey Laos’un merkezinde yer alan Luang Prabang, olağanüstü kültürü ve mimari yapıları ile UNESCO Dünya Mirası Sit Alanı ilan edilmiş ve koruma altına alınmış. Bu küçük şehir mükemmel biçimde korunmuş Budist tapınaklarıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Şehrin kalbindeki bu muhteşem bina Kraliyet Sarayı-Haw Kham, lotus havuzları, asırlık ağaçları ile gösterişli bir bahçeye sahip. Müzeye dönüşen sarayın içi kadar dışı da görkemli. Asırlık ağaçların gölgesinde, cam mozaik filler ve ejderhalar parlıyor.

El emeği göz nuru

Bir ortaçağ film seti

Bir ada ülkesi olan Malta, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile öne çıkarken başkenti Valetta’da bulunan bir tahkimat olan Fort Ricasoli, 17. yüzyılda Malta Şövalyeleri tarafından şehri savunmak için inşa edilmiş. İkinci Dünya Savaşı’nda hasar gören Fort Ricasoli, ziyaretçilere kapatılmış. Okurumuz Tolga Sıtkı’nın aktardığına göre film çekim mekanı olarak kullanılmaya devam ediyor. Öyle ki son zamanların popüler dizisi “Game of Thrones”un bazı sahnelerine de bu tarihi mekan ev sahipliği yapmış.

El emeği göz nuru

Sisler diyarı Karadeniz

Karadeniz, akarsuları, yeşili ve hırçın denizi ile dünyada eşi benzeri olmayan bir bölge. Bölgenin en güzel doğasına sahip illerinden biri olan Rize’de dağların zirvesindeki yaylalar ve eteklere kadar inen ahşap evler, bu doğal güzelliğe güzellik katıyor. Çamlıhemşin sınırları içinde kalan sis çökmüş dağlar insanı adeta büyülüyor.

Haberin Devamı

El emeği göz nuru

Her yıl ilk günkü coşku

Her yıl, ilk günkü coşkuyla yaşadığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıl dönümü Türkiye’nin her köşesinde törenlerle kutlandı. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyoruz. Milliyet arşivinden aldığımız 1951 yılında çekilmiş fotoğrafta uçak ve askeri araçların geçişi görülüyor.

El emeği göz nuru

Yazarlar