Pazar En güzel kurban

En güzel kurban

11.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı beraberinde renkli görüntülerle geldi çattı. İstanbul Sultangazi’de Türkiye’nin farklı illerinden gelen ve ağırlıkları 1 tona yaklaşan 22 büyükbaş kurbanlığın katıldığı “En güzel kurbanlık” yarışması yapıldı.

En güzel kurban

Kurban alıcılarının da büyük ilgiyle izlediği yarışmanın birinciliğini 950 kiloluk Çankırı Yaren Ağası isimli boğa ile sahibi Eyüp Toprakçı kazandı. Birinci olan boğaya bir cumhuriyet altını takıldı.

Haberin Devamı

En güzel kurban

Türk usulü sörf

- Oyuncu İbrahim Çelikkol tatilini geçirdiği Marmaris’te kendine özgü şekilde kitesörf yaparken objektiflere takıldı. Oyuncu, karadan giden bir atv arkasına bağlamış olduğu iple denizde sörf yaparken
ortaya bu ilginç görüntü çıktı. (UMUT ÜNVER)

En güzel kurban

Caner’in müthiş galası

- Geçtiğimiz sezonu Fenerbahçe’de geçiren Caner Erkin, siyah beyaz formayla çıktığı ilk maçında çifte asistle maçın yıldızı oldu. Caner, Beşiktaş’la Gaziantepspor arasındaki özel maçta oynadığı futbolla göz doldururken, iki golün de asistliğini yaparak muhteşem bir açılışa imzasını attı. (CENGİZ MALGIR)

En güzel kurban

Çin’de bir Venedik: Xitang

- Xitang, Çin’in Venedik’i olarak niteleniyor. Nedeni ise bazı evlere sadece nehirden ulaşılabilmesi. Tarihi dokunun korunmasına özen gösterilen ve Çin kültürüne ait her şeyi bulabileceğiniz Xitang’da yüzyıllar öncesine gidiyorsunuz. Tom Cruise’un başrolünü oynadığı “Görevimiz Tehlike 3” filminin bir kısmı da bu tarihi yerlerde çekildi. Geçmişe yolculuk yaptığınız Xitang’ı gezince Çin’e geldiğinizi daha iyi hissediyorsunuz. (ABDULLAH KARAKUŞ)

Haberin Devamı

En güzel kurban

Kurtuluş sevinci

- TSK destekli ÖSO’nun Celabrus’u IŞİD’den geri almasının ardından kentte “yeni hayat” başladı. IŞİD korkusunu üzerinden atamayan Cerabluslu kadınların siyah peçelerini takmadan sokağa çıktıklarını gözlemleyen Milliyet foto muhabiri Ünal Çam, evlerine kavuşan kadınların yüzlerine yansıyan mutluluğunu böyle fotoğrafladı. (ÜNAL ÇAM)

En güzel kurban

TBMM’de muhalefete jest

- 15 Temmuz darbe girişiminde bombalanan Meclis binasının onarımının, yeni dönemin başlayacağı 1 Ekim’e yetiştirilmesi için hummalı bir çalışma başlatıldı. Bu arada Meclis içinde mimari değişikliğe gidildi, gün ışığından yoksun olan muhalefet kulisinin üst kısmında bulunan duvarlar yıkılarak yerine cam kaplandı. Bu çalışma, “muhalefete jest” olarak yorumlandı. (MUSTAFA İSTEMİ)

En güzel kurban

En iyi Diyarbakır karpuzu

- Her yıl Diyarbakır’da düzenlenen Karpuz Festivali’ne günler kala üreticiyi heyecan sardı. Terörün izlerini silmek isteyen Diyarbakırlılara bayramdan sonra Karpuz Festivali de büyük moral olacak. (AZİZ FİDANCI)

Haberin Devamı

En güzel kurban

Kömüre dalış

- Çanakkale’nin Kabatepe Limanı yakınlarındaki Anzak Koyu’nda İngiliz askerlerine kömür taşıyan Milo adlı buharlı gemi 101 yıl önce battı. Milliyet’in sualtı fotoğrafçısı Gökhan Karakaş bu asırlık batığa geçtiğimiz hafta dalarak renkli kareler yakaladı. (GÖKHAN KARAKAŞ)

En güzel kurban

İzmir’in kurtuluşu

- Büyük Taarruz’un başlamasının ilk haftasında Türk birlikleri, 9 Eylül 1922 sabahında İzmir’e girdi ve Türk bayrağını Hükümet Konağı’na çekti. Bundan 54 yıl önce İzmir’de kutlanan “Kurtuluş Bayramı”nı Milliyet gazetesi bu fotoğrafla okurlarıyla paylaşmış.

En güzel kurban