Pazar Eurovision’a damga vuracaklar

Eurovision’a damga vuracaklar

04.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eurovision zamanı geldi çattı. Türkiye’nin bu yıl da yer almadığı yarışmada iki yarışmacı öne çıkıyor. Dragqueen kılığına girmesiyle tepki toplayan ve yarışmadan çekilmesi için kampanya başlatılan Avusturyalı Conchita Wurst ve bahislerin favorisi Ermenistan’dan Aram Mp3

Eurovision’a damga vuracaklar

Can Şişman - can.sisman@milliyet.com.tr / Milliyet

Haberin Devamı

Aram Mp3: “Sanat sayesinde kimse bu dünyada yalnız değil”

Siz ülkenizde TV şovlarındaki skeçlerinizle tanınıyorsunuz. Komedyen tarafınızı geri planda bırakıp müzisyen olmaya karar vermenizde ne etkili oldu?

Öğrencilik yıllarımdan beri rol aldığım skeçlerde minik müzikaller yazdım. Üniversiteye geldiğimde zaten herkes bana “Şarkıcı çocuk” diyordu. İnsanlarla iki farklı şekilde iletişim kuruyorum: Birincisi şarkı söylemek, ikincisi de espri yapmak. İkisi de hep devam edecek.

Öncelik hangisinde?

İnsanların hayatlarında özel bir yeri olacak her şey benim önceliğim. Sanatın farklı insanları bir araya getiren dahiyane bir yol olduğunu düşünüyorum. Sanat sayesinde hiç kimse bu dünyada yalnız değil.

Haberin Devamı

Ermenistan daha çok etnik şarkılarla Eurovision’a katılıyor. Sizin şarkınız ise dubstep altyapıya sahip...

Açıkçası zor bir seçim oldu. Ermeni ve uluslararası bestecilerden yaklaşık
75 şarkı dinlendi ve “Not Alone” seçildi. “Not Alone”un seçilmesinde günümüz müzik trendine uyumlu olması ve şarkı sözlerindeki mesaj etkili oldu.

“Ermenilerin duygusallığı müziğe yansıyor”

Ermeni müziğinin sizce farkı ne?

Ermenilerin duygusallığının Ermeni müziğine yansıdığını düşünüyorum. Yapılan işlerin dinleyicilerin kalbine doğrudan hitap ettiğini söyleyebilirim.

Türk müziğini nasıl buluyorsunuz?

2008’de Mor ve Ötesi’nin Eurovision’da söylediği “Deli” şarkısı
çok başarılıydı. Arto Tunçboyacıyan’ı
çok beğenirim, dünyadaki en yetenekli müzisyenlerden biri. Şu ana kadar bir iletişimimiz olmadı. TV şovumuzda onun bir parodisini yapmıştım. Onunla çalışmayı gerçekten çok isterim.

ConchIta Wurst: “İmajımın anlamı hoşgörülü olmak”

Müziğinizi nasıl tanımlıyorsunuz?

Pek çok farklı müzik türüne ilgim var. Dolayısıyla tek bir türün şarkıcısı olmadığımı söyleyebilirim. Baladları da yüksek tempolu şarkıları da seviyorum. Kısacası müziğe âşığım.

“İnsanlar sadece görüntümü konuşacak” gibi bir endişeniz var mı?

Hakkımda söylenenleri çok fazla ciddiye almıyorum ama imajım hakkında insanların tepki vermesi bir yandan da hoşuma gidiyor. Ben daha çok kendimi dikkate alıyorum. Çünkü müziği kendim için yapıyorum.

Haberin Devamı

İmajınız neyi anlatıyor?

İmajımın anlamı hoşgörülü olmak. İnsanlara şunu demek istiyorum: Dış görüntünüz ne olursa olsun hayallerinize ulaşabilirsiniz. Yeter ki siz isteyin.

Sizce hangi Türk müzisyen en başarılı?

Sertab Erener’in “Everyway That I Can”i bence bugüne kadar Eurovision’u kazanan en iyi şarkılardan biri. Tarkan’ın “Şımarık” şarkısı da bence hâlâ eğlenceli. n