Pazar Fast food Köşebaşı

Fast food Köşebaşı

25.11.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

6 bin metrekarelik Maslak Mudo Concept’te açılan Köşebaşı Ekspres, modern mekan tasarımı, hızlı servisi ve makul fiyatlarıyla dikkat çekiyor

Fast food Köşebaşı

Fast food Köşebaşı

6 bin metrekarelik Maslak Mudo Concept’te açılan Köşebaşı Ekspres, modern mekan tasarımı, hızlı servisi ve makul fiyatlarıyla dikkat çekiyor

Mudo ile Köşebaşı’nın ne ilgisi var? Mudo bir büyük mağaza zinciri. Köşebaşı ise bir kebap zinciri... Anlatayım. Efendim Mudo, Mustafa Taviloğlu ile eşi Lüset’in yarattığı bir marka. Mustafa Taviloğlu, çizgi dışı bir insan. Hiperaktif... Eskiden iki şey için yaşardı: Sanat için ve işi için... Sanata ilgisi nedeniyle çağdaş resim sanatı ile uğraşanları destekler, onların eserlerini toplardı. Kocaman bir koleksiyonu olmuştu... Sonra sanata vakit ayıramaz oldu. Bütün gücünü işine verdi.
Şimdi Türkiye’de piyasa "geberik". Piyasadakiler mal satamamaktan yakınıyor değil mi? Ama Taviloğlu yeni mağazalar açıyor. Hem de açtığı her mağaza dev bir mağaza.
Bakınız şubat ayından bu yana açtığı mağazaların büyüklüğüne: İş Kuleleri 2 bin 2 m2, Marmaris 600 m2, Profilo İş Merkezi bin 200 m2, Bursa 2 bin 600 m2, Maslak Mudo Concept 4 bin 500 m2, Maslak-Garage 6 bin m2.
Mudo mağazalar zincirinin halkaları 29’a ulaşmış. Geçen hafta sonu Maslak’taki Mudo Concept isimli mağazaya gittik. İki katlı mağazanın içi mal dolu... 180 yerli ve yabancı firmanın ürettiği 230 bin çeşit mal. Bayram ve yılbaşı hediyeliği arayanların gidebilecekleri bir adres. 2 milyondan 2 milyara kadar her türlü hediyelik eşya var... Mutfak malzemesinden banyo takımlarına, giyim eşyasından ev eşyasına, çeşit çeşit renk renk eşya...
Mağaza ile ilgilenen gençlerin de müşteriye ilgisi, bilgisi dikkatimizi çekti. Taviloğlu anlattı. Bu gençler Mudo Akademisi’nde yetiştiriliyormuş. 6 ay süre ile gençlere firma kültürü veriliyormuş. Burada yetişen gençlerden Selahattin Çıplak ile tanıştık. Çıplak, İÜ İktisat Fakültesi’nin İngilizce İktisat bölümünden mezun olmuş. Finans şirketlerinde çalışmış. Sonra Mudo Akademisi’ne başvurmuş. Yüzlerce aday arasından seçilmiş. Eğitim görmüş. Şimdilerde Mudo Concept’te görevli. Biz Mudo Concept’e hayran olunca, "Bir de yeni açılan Mudo Garage’ı görün" dediler.

Kebap üç dakikada geliyor
Mudo Garage, bildiğimiz otomobil garajı değil. Maslak’ta dev bir binanın giriş ve birinci katı. Garajın üst katındaki yüksek tavanlı geniş mekan 6 bin metrekare imiş. İçi eşya dolu. Bu tüm mağazalara yabancılar "autlet" diyorlar. Bu mağazalar ünlü markaların üretim fazlalarını, ölçüleri tükenen mallarını ucuz fiyatla satıyor. Mudo Garage’da dünyaca ünlü 72 markanın eşyaları satılıyor. Ayakkabılar, elbiseler, dolaplar, müzik seti, kütüphane... Ne ararsanız var... Hemi de inanılmayacak fiyatlarla... Çünkü bunlar bir defada satılacak, bir daha yerine konulmayacak seri sonları...
Hafta sonu hava soğuk... İki mağazayı gezmekten yorulduk... İftar topu patladı... Otopark görevlisini ararken bir de baktık, Mudo mağazasının önündeki cam binanın içinde insanlar masalara dizilmiş, kebap ile oruç bozuyorlar. Biz de içeriye girdik... İlk defa bu kadar modern bir kebapçı görüyoruz... Uzun, yüksek masalar. Masaların iki yanına yüksek tabureler dizili... Listeden kebap şiparişinizi alıyorlar, önünüze bir numara koyuyorlar. Beklemek yok. Üç dakika sonra kebap masanıza getiriliyor.

Döner bir buçuk milyon lira
Kebapçıyı Mudo Concept’in binasının önüne getirmek de Taviloğlu’nun fikri imiş. Dükkanın modern dekoru ile o meşgul olmuş.
Köşebaşı’nın doğum yeri Adana, İstanbul’a ayak bastığı yer Bebek’tir. Bebek’te Gima’nın yanında açılan kebapçıda Cumali ve kardeşi Sezai Çelikbaş’ı tanıdık. Cumali ve Sezai, ünlü kebapçı Pala Ahmet’in çocukları.
Daha sonra Cumali ve Sezai, Levent’e taşındı. Levent sosyetesine kebabı sevdirdi. Levent sosyete kebapçıları ile doldu. Köşebaşı daha sonra Kadıköy’e atladı. Kurukahveciler Köşkü’nde de kebap servisine başladı.
Cumali’nin ağabeyi Sezai Çelikbaş şimdilerde sabah 09.00’dan akşam 21.00’e kadar Maslak’ta, Mudo Concept’in önündeki Köşebaşı Ekspres’de kebap pişiriyor, akşamları Kadıköy Kurukahveciler Köşkü’ne geçiyormuş. Kardeşi Cumali ise Levent’te ocak başında...
Maslak Köşebaşı Ekspres’in zeytinli, tulumlu, kaşarlı pideleri ve lahmacunu, içli köftesi, Köşebaşı ezmesi 1 milyon lira. Puf ekmeği içinde döner 1 milyon 500 bin lira. Özel dürümleri döner, piliç şiş, Adana, çöp şiş 3 milyon lira. Künefesi, baklavası, fırın sütlacı 1 milyon 500 bin lira. Şalgam suyu, ayranı, meyve suyu, colası 1 milyon lira. (0212) 285 44 44 numaralı telefon ile paket servisleri sayesinde Tarabya’da, Yeniköy’de oturanlar kebap ısmarlayabiliyor.
Siz bugünlerde vakit bulursanız, Maslak’a kadar uzanınız. Hem Mudo Concept ve Mudo Garage’dan alışveriş yapar hem de Köşebaşı kebapçısında kebap tadarsınız.




PAZAR