Pazar Galata’da farklı bir Asya mutfağı

Galata’da farklı bir Asya mutfağı

27.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Asya mutfağından her yerde bulamayacağınız farklı lezzetler sunan Union Pacific, samimi ortamı ve sıcakkanlı çalışanlarıyla Galata’daki yerinde misafirlerini bekliyor

Galata’da farklı bir Asya mutfağı

İki yabancının ortaklığında kurulmuş olan Galata’daki Union Pacific, dekorasyonu ve atmosferiyle sizi evinizde gibi hissettirebilecek bir mekan. 12 yıl önce büyük bir heyecan ve hevesle İstanbul’a gelen mekanın sahibi Kanadalı fotoğrafçı Innes Welbourne, önce şehre sonra da şimdiki eşine aşık olmuş ve burada kalmış. Mekanın executive şefi Chris Maxwell ile de bir sektör dergisi için fotoğrafçılık yapıp yazılar yazarken tanışmış. Zaten hep bir mekan açma isteği olan Welbourne, Vietnam ve Tayland mutfağından lezzetler sunan Cochine isimli restoranın sahibi Maxwell’i bulunca da bırakmamış ve hayalini gerçekleştirmek için ilk adımı atmış.

Haberin Devamı

Galata’da farklı bir Asya mutfağı

Eski gelenekleri uyarlıyorlar

Union Pacific’in konsepti genel olarak adı üstünde Pasifik mutfağı. Yani Japonya’dan Meksika’ya, Peru’dan Tayland’a, Los Angeles’tan Kore’ye birçok ülke mutfağının lezzetlerini yapıyorlar. Welbourne “Biz gezginiz ve umuyoruz ki misafirlerimiz de bu sınırları aşmış mutfağımızdan memnun kalırlar” diyor. Her ne kadar genel olarak Güneydoğu Asya ve Japon mutfağı deseler de artık farklı ve özel seçenekler de yapmaya başlamışlar. “Yeni Dünya” adı altında eski ve antik dönemlerden birçok mutfak kültürü ve geleneğini uyarlıyorlar. Mesela bazı akşamlar Vietnam’dan esinlendikleri pho’dan Peru usulü seviçeye kadar pek çok lezzet bulabilirsiniz. Tam olarak otantik olmasalar da malzemelerinin yerli olduğunu söyleyebiliriz.
Gelen müşterilerin şimdiye kadar en çok tercih ettiği seçeneklerden biri ağır ateşte pişmiş Thai usulü dana kaburgalarıymış. Welbourne ise somonlarının şehrin en iyisi olduğunu iddia ediyor. Kore usulü taco’larını da denemelerini öneriyorlar.

Haberin Devamı

Galata’da farklı bir Asya mutfağı

Vegan seçenekler var

Mutfaklarında vejetaryen ve vegan seçenekler de mevcut. bu yemekleri tercih eden müşterilerini de gözardı etmemişler. Tatlı patates ve mantarla yapılan Thai köri, vegan poğaçalar, pizzalar, vegan kremayla hazırlanan Asya usulü mantar çorbası gibi seçenekleri bulunuyor. Tatlı seçenekleri için ise arkeolog bir şefleri var. Bundan ötürü şu an brownie, cheesecake ve panna cotta’larının tarih yazdığını, hatta belki bir gün efsane bile olabileceklerini söylüyor Welbourne.

Kahvede de iddialılar

Galata’da farklı bir Asya mutfağı

UnIon Pacific kahvelerinde de iddialı. Mekan sahipleri üçüncü dalga kahvede yetenekli baristalarla çalışıyor. White flat, gibraltars ve bondis deneyebileceğiniz seçeneklerden. Çekirdeklerini ise Kahve Fabrikası, Probador ve Petra’dan alıyorlar.
Çocuklara özel bir menüleri olmasa da kendi çocukları da olduğu için genel olarak seçeneklerini çocuklara uyarlayabiliyorlarmış. Fiyat olarak, öğlen giderseniz iki kişi ortalama 80 liradan kalkabilirsiniz. Akşam yemeği için gittiğinizde ise “Fiyatlar iki kişi için ortalama 200 lirayı bulabilir” diyor Welbourne.