Geri Dön
PazarGastromasa 2021Tasarım buluşması

Gastromasa 2021Tasarım buluşması

Gökmen Sözen’in kurduğu Gastromasa organizasyonu, bir kez daha dünyanın önde gelen şeflerini İstanbul’da buluşturuyor.

Gastromasa 2021Tasarım buluşması

Haliç Kongre Merkezi’nde 7 Kasım Pazar günü gerçekleşecek etkinlikte bu yılın teması “Tasarım” olarak belirlendi. Yaratıcılıklarıyla öne çıkan ve dünya gastronomisinde fark yaratan 21 şef yenilikçi fikirlerini paylaşacak. İspanya 7 katılımcıyla dikkati çekiyor. Aralarında bu yıl The Best Chefs Awards sıralamasında birinci sırayı alan Dabiz Munoz ve son yılların en başarılı, en yaratıcı restoranlardan Disfrutar’ın kurucularından Oriol Castro ve minimalist ezber bozan tavrıyla fark yaratan Juanjo Lopez bulunuyor. Rusya’dan ise Moskova’dan Vladimir Mukhin ve St. Petersburg’dan İgor Grishesckin ile temsil ediliyor. İtalya’dan devrimci yorumlarıyla İtalyan gastronomisine bambaşka bir bakış getiren Japon şef Yoji Tokuyoshi öne çıkıyor. Pastacılık alanında ise Paris’ten Kevin Lacote; İtalya’dan Fabrizio ve Amerika’dan Antonio Bachour yaratıcılıklarını sergileyecek. Konuşmacılar arasında tek kadın olan Hélène Pietrini ise prestijli restoran puanlama sistemi “La Liste” yöneticisi.