Göcek’de Swissotel’in "Verandah" lokantasıGöcek, Fethiye Koyu’nun içinde küçük bir ilçe. Ama bu küçük ilçenin dört marinası var. (1) Belediye Marinası, (2) Port Göcek Marinası, (3) Skopea Marina, (4) Club Marina... Marina demek yat demek. Yat demek, varlıklı yerli veya yabancı turist demek... Ayrıca Mavi Tur tekneleri de Göcek’e uğruyor... Böylece Göcek varlıklı turistlerin gelip geçtiği, yiyip içtiği bir yer oluyor.
Post Göcek Marinası’ndaki lüks oteli işleten "Swissotel"in marina içinde bir de lokantası var. "Verandah" ismini taşıyan bu lokanta; binası ile, bahçesi ile, manzarası ile nefis bir işletme.
Göcek’deki Swissotel ile otelin lokantası, İstanbul’daki Swissotel’den bağımsız bir işletme.
Bu işletmenin başında Alman Michael Mocking var. Otelin yiyecek
içecek Müdürü Ahmet Doğangül.
Verandah Restoran’ın şefliğini, İstanbul’da Swissotel’de eski şef Van Nuenen ile birlikte çalışan İsviçreli Andreas Erni yapıyor.
Andreas Erni, Verandah için orijinal bir mönü hazırlamış. Odun fırınında,
balık çeşitleri, pide çeşitleri, pizza çeşitleri yapıyor. Somonlu, sebzeli, etli pideler pişiriyor. Buharda fener balığı,
balık salatası pek lezzetli.
Lokantanın Tuncay Beyaz gibi deneyimli bir şefi ve Sezen Demirel gibi sempatik bir bayan servis elemanı var.
Lokantanın fiyatları İstanbul ve Anka ölçülerine göre makul çizgide.
Göcek’de deniz kıyısı tertemiz düzenlenmiş. Yolun kenarına barlar, lokantalar sıralanmış. "Magic Marina", Belediye Marinası’nın karşısında tertemiz, servisi mükemmel bir lokanta, bar... Akşam üzeri önünde oturup alkollü veya alkolsüz içki içmek pek zevkli oluyor.
Özcan Restaurant da aynı sırada. Yol üzerinde bir balık lokantası. Hilmi Özcan’a ait bu lokantanın şefi Tunay Ener usta balık uzmanı. On yedi yıldır Göcek’de balık pişiriyor. Kalamar ve levrek dolmasını övüyor ama balık buğulaması da nefis. Şahin Demir ve Mustafa Özgen, servisleriyle müşterileri mutlu etmek için çırpınıyor.
Göcek’in bir de "Meydan Köftecisi" var. İskele Meydanı’ndaki Dursun Usta’nın Yeri’nde kömür mangalı öğle saatinde yanmaya başlıyor, sabahın erken saatlerine kadar ateşi sönmüyor. Köftesi, şişi ve pirzolası pek lezzetli. Dursun Aydemir Artvinli. Yedi yıl önce Göcek’e gelmiş. Şimdi kardeşi Selçuk Aydemir ile yerli ve yabancı turistlere ve de Göcekliler’e köfte pişiriyor.
PAZAR