Pazar Göz kamaştıran ışıklar

Göz kamaştıran ışıklar

10.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eğer yolunuz ABD’nin Şikago şehrine düşerse eski adıyla Sears Towers yeni adıyla Willis Towers’a çıkmayı ihmal etmeyin.

Göz kamaştıran ışıklar

Eğer yolunuz ABD’nin Şikago şehrine düşerse eski adıyla Sears Towers yeni adıyla Willis Towers’a çıkmayı ihmal etmeyin. Fotomuhabiri Ozan Güzelce, şehri ayaklar altına alan bu kuleye çıkmış ve bu rüya gibi fotoğrafı çekmiş. Tamamlandığı tarihte “dünyanın en yüksek binası” unvanını alan gökdelen, 103 katı ve 412 metre yüksekliğiyle şu an sadece dünya sekizincisi.

Janti boyacı

Göz kamaştıran ışıklar

Zordur ekmek parası kazanmak... Bazen bir tahta sandık ve plastik tabure yeter azla yetinmeyi bilene. Hele bir de severek yapıyorsa işini... Antalya’nın en işlek caddelerinden biri olan “Kapalı Yol”daki ayakkabı boyacısı da şık kıyafetleriyle işini sevdiğini gösteriyor. Turistler de ayakkabılarını boyattıktan sonra onunla hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmiyor.

Ağrı’nın eteğinde

Göz kamaştıran ışıklar

Ayaz yakmış yanaklarını… Kirli tırnakları, nasırlı elleriyle o aslında dünyanın sayılı, Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı’na tırmanmaya gelen binlerce dağcıya yardımcı oluyor. Dağcıların hazırlık aşamasındaki en büyük yardımcılarından biri olan bu minik hem okul harçlığını çıkarıyor hem de aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Dalgakıranda gün batımı

Göz kamaştıran ışıklar

İstanbul’da yaşayanlar, şehrin kalabalığından, çekilmez trafiğinden bahsedebilirler. Ama çok az insanın sahip olduğu, büyük bir şansa da sahiptir İstanbullular: Bir kıtadan bakıp diğer kıtadaki gün batımını izlemenin keyfi!

Eminönü’nden Galata’ya bakmak

Göz kamaştıran ışıklar

İstanbul’un her yanı bir başka güzel. Bir bakarsınız bir martı konmuş denizde ahenkle seyreden vapurun pruvasına. Bir bakarsınız o vapur pruvası Galata Kulesi ile bütünleşip bir kompozisyon yaratmış.

Sisli köy

Göz kamaştıran ışıklar

Anadolu’nun her köşesi kendine has bir güzelliğe sahip. Film karelerini aratmayan bu fotoğraf Karaman’ın Ermenek ilçesinde çekildi. Sis yavaş yavaş dağılırken taş evlerin önünde ağır adımlarla yürüyen, beli bükülmüş bu yaşlı adamın yüzü bize meşakkatli bir ömür geçirdiğini anlatıyor.

Türkiye’nin modern yüzü

Göz kamaştıran ışıklar

Her yıl 5 Aralık, Kadın Hakları Günü olarak ülkemizde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Birçok ülkeden önce kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını vermemiz aslında ülkemizin modern yüzünü de gösteriyor. Milliyet arşivinden alınan bu fotoğraf
63 yıl öncesine ait. 2 Mayıs 1954’te yaklaşık 9 milyon seçmen 10’uncu dönem milletvekillerini belirlemek için oy kullanmıştı.

Parlayan tapınak

Göz kamaştıran ışıklar

Altın Tapınak eşine az rastlanan bir ibadethane… Altın kubbeli bölümden dualar ve ilahiler yayılıyor. Sihlerin en kutsal mekanlarından biri olan Altın Tapınak, Amritsar şehrinin gürültüsünden adeta soyutlamış kendini. Bu tapınağın kapıları da herkese açık...