Pazar İpek Yolu’ndan 45 ülkenin 140 filmi geçecek

İpek Yolu’ndan 45 ülkenin 140 filmi geçecek

15.11.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali dün başladı. 22 Kasım’a kadar sürecek festivalde 45 ülkeden 140 film gösterilecek

İpek Yolu’ndan 45 ülkenin 140 filmi geçecek

4’üncü Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’nde bu yıl sinema ve mimarlık teması işleniyor. Sinema kursları, atölye çalışmaları, panel ve söyleşiler gibi yan etkinlikleri de bulunan festival boyunca uzun ve kısa metraj filmler ile çeşitli belgeseller gösterilecek.
Geçen yıl 70 bin izleyiciye ulaşan ve bu yıl bu rakamı geçmeyi hedefleyen Bursa İpek Yolu Film Festivali Panorama, Sinema ve Mimari, İpek Yolu Üzerinden, Balkan Balkan, Engelsiz Filmler Kuşağı, Çocuk Kervanı ve Gerçeği Söylemek Gerekirse isimli bölümlerden oluşuyor.
İpek Yolu ve Balkan ülkeleri için iki ayrı bölüm
Panaroma’da Ken Loach, Jane Campion, Sally Potter, Woody Allen, Costa Gavras ve Theo Angelopoulos gibi usta yönetmenlerin en son filmleri gösterilecek. İpek Yolu Üzerinden isimli bölüm ise İran, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan gibi İpek Yolu coğrafyasında bulunan ülkelerin filmlerine ayrılacak.
Balkan sinemasından yeni örnekleri merak edenlerse festivalin Balkan Balkan isimli bölümünde Balkan sinemasının en son yapıtlarını izleyebilecekler.
400’e yakın oyuncu, yönetmen, yapımcı, yazar ve basın mensubu ağırlamayı planlayan festivalin birçok etkinliği her yıl olduğu gibi yine Tayyare Kültür Merkezi’nde olacak.
Kültür merkezi film gösterimlerine, oyuncu ve yönetmenlerle yapılacak söyleşilere, sergilere, panellere ve ücretsiz sinema kurslarına ev sahipliği yapacak.
Ayrıca ilk kez geçen yıl düzenlenen ve festivalin en ilgi çekici bölümlerinden biri olan “Ulusal Altın Karagöz Uzun Metraj Film Yarışması”nda bu yıl 10 Türk filmi “Altın Karagöz Ödülü” için yarışacak.
Filmler jüri tarafından “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen”, “En İyi Senaryo”, “En İyi Kadın Oyuncu” ve “En İyi Erkek Oyuncu” kategorilerinde değerlendirilecek. Kazananların 20 Kasım Cuma günü düzenlenecek ödül töreninde açıklanacağı yarışmada en iyi filme
50 bin, en iyi yönetmene de 25 bin TL para ödülü verilecek.
Festivalin bilet fiyatları tüm seanslar için tam 3, indirimli 2 TL olacak.