Pazar ‘Jason abi’ Perabulvarı’nda

‘Jason abi’ Perabulvarı’nda

27.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Her gün yeni bir internet sitesinin açıldığı bir dönemdeyiz. Malum, bu karışıklık içerisinde de gerçekten işe yarayan, kullanıcısına faydalı bilgiler ve fırsatlar sunan bir siteye rastlamak epey zor...

‘Jason abi’ Perabulvarı’nda

onlardan biri. Bu, dekorasyon dergilerine göz atmayı seven ama tasarımcıların ellerinden çıkma ürünlerin fiyat etiketleri nedeniyle de biraz rahatsızlık duyanlar için ideal bir site. Kurucusu Emre Kızıl’ın siteyi kurmasındaki esas amaçlarından biri buymuş. Aklındaki düşünce ise “Herkes güzel bir evde yaşamayı, evini dilediği gibi dekore etmeyi hak ediyor” olmuş.

Haberin Devamı


Şubat ayında açılan sitenin yeni ortağı ise Amerika’nın ev dekorasyonu alanındaki en önemli şirketlerinden Pottery Barn ile Williams-Sanoma’nın ürün geliştirme ve tasarım sorumlusu Jason Graham. Graham, 15 yıl önce tatil amaçlı Alaçatı’ya gitmiş ve söylediğine göre de otobüsten iner inmez ülkemize âşık olmuş. Kendisinin şu an Alaçatı’da Red Horse isminde bir mağazası bulunuyor.

Ünlü markaların ve tasarımcıların ürünlerinin uygun fiyatlarla satıldığı perabulvari.com’un bir diğer özelliği de lüks restoranların şeflerinin yer aldığı eğitici yemek videoları. Alaçatı’nın ‘Jason abi’si Jason Graham de artık sitenin ortağı.

Perabulvari.com’un artık yeni bir ortağı var. Bu işbirliği nasıl meydana geldi? Nasıl tanıştınız?

Emre Kızıl:
Biz Alaçatı’da tatile gitmiştik. Sokakları gezerken Jason’ın mağazasını gördük. İçeri girdiğimizde ise kendimizi evimizde hissettik. Hani bazen biri ile yeni tanışırsınız ve sanki yıllardır tanıyormuş gibi olursunuz ya. Onu hissettim. Perabulvari.com’da yapmak istediğim her şeyi mağazasında yapıyor olduğunu fark ettim ve ortaklık teklif ettim. O da aynı şeyi hissetmiş olacak ki kabul etti.

Jason Graham: Bu site benim Türkiye’deki ikinci evim. Yastıktan, tencereye, kremden çocuk odası mobilyasına kadar oldukça geniş bir yelpazede ürünler satılıyor. Üstelik bu ürünler yüzde 70’e yaklaşan indirimlerle sunulacak. Ben Alaçatı’daki mağazama girdiklerinden insanların kendilerini gerçekten evlerine gelmiş gibi rahat hissetmelerini istiyorum. Aynı şey Perabulvari.com için de geçerli. Siteyi açtıkları an ben Alaçatı’daki insanlar tarafından nasıl misafirperverlikle karşılandıysam öyle hissetsinler.

Emre K.: Benim en önemsediğim şeylerden biri de tasarımların ulaşabilir olması. Eşim dekorasyon dergilerini çok sever, evde başka dergi bulamazsınız. Ben de ondan ötürü meraklıyım. O dergileri açıp baktığınız zaman fiyatlar göz korkutabilir oysa bence tasarım ürünlere sahip olmak, ekonominizi sarsmadan evinizi dekore edebilmek herkesin hakkı. Perabulvari.com olarak Türkiye’nin her şehrine hizmet veriyoruz. Kars’tan da müşterimiz var mesela.

Haberin Devamı


‘Jason abi’ Perabulvarı’nda

Haberin Devamı

“Siteye girenler kendilerini evinde hissetsin istiyorum”

Sizin ‘yarı Amerikalı yarı Alaçatılı’ olduğunuzu duydum. Alaçatı’ya ilk ne zaman geldiniz?

Jason G.:
Kendimi öyle tanıtıyorum insanlara. Aslını istersen gittikçe de Türk olmaya, yani yüzde 100 Alaçatılı olmaya başladım. Dünyanın her yerini gezmiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki: Türkiye gibi bir yer yok. İnsanlar inanılmaz misafirperverler. Ben ilk geldiğimde bir taksi şöförü beni hiç tanımamasına rağmen simitini, peynirini benimle paylaşmıştı. Çok şaşırmıştım. Şimdi ben de sizler gibi oldum. Sabah kalkıyorum dükkanımı açıyorum, kasabalılarla aram çok iyi. Onlar da beni benimsediler. Bana “Jason Abi” diyorlar. Alaçatı’yı ilk 15 yıl önce gördüm. İş için İstanbul’a gelmiştim ve görüşeceğim kişiler jest olsun diye beni bir günlüğüne buraya yolladılar. Bizimkisi ilk görüşte âşk diyebilirim. Sakinliği, sokakların, evlerin ve insanların dokusuna hayran kaldım. O gün ayrılırken bir gün burada mağaza açacağımı biliyordum. Red Horse’u da geçen yıl açtım.

Haberin Devamı


Red Horse isminin de Alaçatı ile bir alakası var sanırım. Bir de şunu merak ediyorum: Tasarımlarınızda nelerden ilham alıyorsunuz?

Jason G.:
Alaçatı’ya ilk gittiğim zaman bir otelde kalmıştım. Orada bir kitap vardı. Aslını istersen İngilizce olan tek kitaptı. Kitaptan öğrendiğime göre kasabanın beyinin kırmızı bir atı varmış. Sokaklarda bu atla gezermiş. Kasabanın ismi de o zaman ‘Alacaatlı’ imiş. Zamanla Alaçatı olmuş. Mağazamın da adı da bu yüzden Red Horse (Kırmızı At). Tasarımlarımda da Türk kültüründen ve Alaçatı’dan faydalanıyorum. Türkiye her şeyi bir arada görebileceğin tek yer. En modern insan ile en tutucu insanın birlikte yolda yürüdükleri bir yer. Her renk var ve normalda uyumsuz olmasını beklediğin her öğe bu coğrafyada bir şekilde bütün oluşturuyor. Bunu inanılmaz etkileyici buluyorum. Kum rengini ürünlerimde çok bulursun. Bu konuda ilham kaynağım, evlerin taş olması. Ayrıca mavi, yeşil ve mor da çok sık kullandığım renkler. Alaçatı’nın mor çiçekleri ünlüdür zaten.

Haberin Devamı

‘Jason abi’ Perabulvarı’nda

Papermoon’un şefinden makarna tarifi

Perabulvari.com sadece ürünlerin satıldığı bir site değil. Emre Kızıl ziyaretçilerin hiçbir şey satın almasalar da dekorasyon ve mutfak hakkında yeni bilgiler öğrenebilecekleri bir danışma noktası olmayı amaçladıklarını söylüyor. Sitede Godiva, Selamlique ve De Cecco gibi markaların ürünleri satılıyor. Ayrıca siteye yakında Papermoon gibi İstanbul’un seçkin mekanlarının şeflerinin yemek tarifi videoları da yüklenecek.

Yazarlar