Pazar Kahvaltıya da uyar toplantıya da

Kahvaltıya da uyar toplantıya da

25.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi İstanbul’un yeni şubesi Maslak’ta açıldı. Civarda çalışanların özellikle kahvaltı ve öğle yemeği için uğradığı restoran, toplantılar için de kullanılıyor

Kahvaltıya da uyar toplantıya da

Maslak’ta sıra sıra yükselen gökdelenlerden biri olan Windowist’in alt katındaki Gezi İstanbul, Maslak’ın o ciddi ve kurumsal havasını dağıtmaya kararlı gözüküyor. Çünkü buranın biraz gri ve soğuk haline karşın Gezi İstanbul’un sıcak bir havası var. Bunda yaklaşan yeni yıl sebebiyle mekanın girişinde bulunan yılbaşı panayırının da etkisi var şüphesiz, bir de mekanın alt katında bulunan her yeri buzdan yapılma Ice Bar’ın. Çevredeki çalışanlar sabah kahvaltılarını ve öğle yemeklerini burada yiyor. Mekan hakkında bilgi aldığımız Windowist’in genel müdür yardımcısı Daniela Giannetti iddialı; “İleride burada partiler olacak, bütün bir hafta boyunca insanlar işten çıktıkları zaman Nişantaşı’na ya da Taksim’e gitme ihtiyacı hissetmeyecekler artık” Giannetti Maslak’ın çalışan kesiminden ‘komşularımız’ diye bahsedecek kadar benimsemiş durumda burayı. Mekanın mutfağı ise Michelin yıldızlı Alman Şefi Detlev Schmidkunz’a emanet. Şef Detlev ilk kez gelmiş Türkiye’ye ve 10 aydır burada. Türkçe konuşamıyor ama Türk yemeklerini beğenip beğenmediğini sorduğumda göbeğini gösterince, vücut dilinden anlıyorum ki epey sevmiş.
Siz de eğer o civarlarda çalışıyorsanız, hafta içi bir gün iş sonrası mesai bitimi trafiğine sıkışıp kalmak yerine Gezi İstanbul Maslak’ı bir deneyin derim. Kim bilir belki gecenin devamını da Ice Bar’da getirirsiniz...

Haberin Devamı

* Neler oluyor bu aralar Gezi İstanbul Maslak’ta?

Üst katta restoran kısmında Maslak’ta çalışan hanımlar ve beylere öğle saatleri için uluslararası yemeklerden oluşan set menüler hazırladık.Fiyatlar 35-50 TL arasında değişiyor. Michelin ünvanı almış bir şefimiz var dolayısıyla onu değerlendirmek istiyoruz. Daha başka seçenekler de olacak, şu anda hazırlığı devam ediyor. Ayrıca catering servisine de başlamış durumdayız. Buradaki plazalarda böyle bir ihtiyaç olduğunu öğrendik. Misafirlerimiz öğle yemeklerinde bazen de toplantıları buraya taşıyamadıkları için yemekleri kendilerine sunmamızı istiyorlar. Bunu catering hizmeti olarak yapıyoruz. Bunun yanı sıra çalışanlar için paket servisi de başlattık. Bistro menümüzde de bazı değişiklikler yaptık. Bir de bu aralar yılbaşına hazırlığımız var. Yılbaşı atmosferini şimdiden yaşatmak istiyoruz, bunun için de dışarıda ufak bir panayırımız var. Orada sosis, patates tava, bira, sıcak şarap, gulaş çorbası, yılbaşı kurabiyeleri, badem ezmeli kekler var. Sıcak şarabımız alışılmışın dışında beyaz şaraptan yapılıyor. İş çıkışlarında ya da sabahları buradaki komşularımız bunları tatsın istiyoruz. Böylelikle insanları yılbaşına hazırlamış oluyoruz. Yılbaşı için de yine şefimizin hazırladığı çok özel menümüz var.

* Sabahları yine çalışanlar için düşünülmüş hızlıca yiyip kalkabilecekleri kahvaltı servisi var mı?

Evet, var. Bir de kahvaltı esnasında toplantı yapmak isteyenler de olabiliyor. Ayrıca pastanemiz var. Sabahları sıcak ve taze çıkan ürünlerimize de çok talep oluyor. İşe giderken uğrayıp alıyorlar. Sabahları kahvaltı promosyonlarımız da var. İhtiyaçlar doğrultusunda kahvaltı menüleri hazırladık, çok da güzel tepkiler alıyoruz. Gelip bir poğaça alıp gideyim diyen insanlar ertesi gün daha uzun kahvaltıya gelmiş oluyorlar.

* Peki hafta sonunda nasıl oluyor burası? Çalışan kesimin olmamasının boşluğu hissediliyor mu?

Pazar günü Maslak ölü şehir, biz de kapalıyız. Ama cumartesi günleri hareket var, insanlar cumartesi çalışmaya başladı. Burası yavaş yavaş ikamet edilen bir yere de dönüşüyor, İstinye’den buraya doğru ciddi bir konut yapımı söz konusu.

* Mekanın mimarisinden bahseder misiniz?

Mimarisi tabii ki Gezi İstanbul’un yaratıcısı olan Hakan Kıran’a ait. Burada yine lokasyonla alakalı olarak, o farklılığı ön plana çıkaracak şekilde diğer Gezi’lerden daha farklı bir konsept yaratıldı. Kendizi rahat hissedebileceğiniz yüksek tavanlarla, geniş alanlarla, boğmayan bir mekan oluşturuldu. Burada amaç Gezi’nin kendi yapısında var olan sanat
ve kültürle iç içe durumunu sunmak. Taksim’deki Gezi gibi sanatla örtüşen bir mekan oldu.

Haberin Devamı

“Favori Türk yemeklerim sütlaç, balık ve etli ekmek”

Haberin Devamı

Şef Detlev Schmidkunz

* Menüde neler var? En çok ilgi gören yemekler hangileri?

Türk ve dünya mutfaklarını kapsayan bir menüye sahibiz. Bistrodaki Türk mutfağından yemeklerin yer aldığı menümüz günlük olarak değişiyor. Balkabağı çorbası ve şnitzel en fazla rağbet gören yemeklerimizden.

* Türk yemekleri hakkında ne düşünüyorsunuz? En çok beğendiğiniz hangisi?

Türk mutfağı çok zengin; değişik baharatlar ve birçok sebze kullanılıyor. Genel olarak Türk yemeklerinden çok keyif alıyorum ama favorilerim, sütlaç, balık ve etli ekmek.

* Türk damak tadına uygun olması için kullandığınız ya da kullanmadığınız malzemeler var mı?

Sürekli değişen haftalık menümüz ve ‘business’ menümüze Türk baharatlarını katmaya çalıştık.
Bu sebeple Türk tatlarıyla oluşturulmuş uluslararası bir menüye sahibiz. Örnek olarak sote domates ve zeytin krokan eşliğinde servis edilen köz patlıcanlı kuzu sırtını verebiliriz. Bu yemek önümüzdeki hafta uluslararası menümüzde yer alacak.