Pazar Karaköy’ün parti mekanı

Karaköy’ün parti mekanı

23.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karaköy’ün yeni sakinlerinden Unter’in sahipleri Nupera ve Backyard’dan tanıdığımız Esra Muslu ve Zeynep Moroğlu. Burayı benzerlerinden ayıran ise butik partiler verebileceğiniz Loft’u

Karaköy’ün parti mekanı

Karaköy’ün yeni mekanlarından Unter semtin eskilerinden Karabatak’ın hemen çaprazında. Dört katlı bu mekanın ilk üç katı “gastro pub” tarzı yemekler ve içkiler bulabileceğiniz bir kafe. En üst katı ise mutfağı ve yatak odası sayesinde, arkadaşlarınızı toplayıp tam teşekküllü ev partileri verebileceğiniz bir mekan. Hazırlık telaşından kurtulmanızı sağlayan Unter, parti sonrası yorulan ev sahiplerini ise özel odasında ağırlıyor. Restoranın sahipleri ve aynı zamanda şefleri olan Esra Muslu ve Zeynep Moroğlu ile Unter’i konuştuk.

Menünüz nasıl hazırlandı, nelere dikkat ettiniz?

Esra M.: Rahat, yemeyi sevdiğimiz lezzetlerin gastro pub tarzında yorumlanması ile oluşturduğumuz
bir menümüz var. Yemeklerimizde
sadece organik tavuk kullanılıyor. Cumartesi ve pazar günleri kahvaltı menüsü ile brunch servisi veriliyor.

“Gastro pub” nedir?

Zeynep Moroğlu: Gastropub genel olarak “yüksek kalitede yemek pişirme sanatının uygulandığı pub” anlamında kullanılıyor.

Haberin Devamı

Hangi yemekleriniz sizin için özel, neleri tavsiye
edersiniz?

Zeynep M.: Izgara ahtapotlu tabule; kuzu ciğeri, levrek fileto ve tavuk çevirme...Tatlılardan ise karamelli pop corn sundae. Tavuğu hazırlarken tuzlu suda bekletip bal ve sriracha sosu ile harmanlıyoruz. Levrek filetolar zeytinyağı, tuz, karabiber ve şeker ile sotelenip beyaz şarapta buharlanıyor. Değişik tatlardan hoşlananlara denemelerini tavsiye ediyoruz.

“Burada Karaköy’ü sevenleri ağırlıyoruz”

İçecek olarak ne tavsiye edersiniz?

Esra M.: Klasiklerden Bloody Mary ve bize has olan J’agerinha. Konservelerde yapılan taze domates suyu ve votka Bloody Mary’mizin tadını pekiştiriyor. Klasik olmasına rağmen en çok sattığımız içeceklerimizden biridir.

Haberin Devamı

Fiyat aralığı nasıl? Buraya gelen bir müşteri başlangıçlardan tatlıya kadar bir menü seçse ortalama ne kadar öder?

Zeynep M.: Menümüzde yemeklerin tabak başı fiyat aralığı 15-25 lira arasında değişiyor. Burada kişi başı ortalama 60 liraya içkisiz; başlangıç, ana yemek ve tatlıdan oluşan güzel bir menü yiyebilirsiniz.

Müşteri profiliniz nasıl, kimler geliyor Unter’e?

Esra M.: Karaköy’ün kendine has bir ruhu, enerjisi var. Bizim de bu ruhu yakaladığımız söyleniyor. Karaköy’ü sevenleri ağırlıyoruz. Onun dışında sanatçı, tasarımcı ve turistler var.

Buraya özel soslar var mı?

Esra M.: Evet var. Mesela biz ketçabı bile hazır olarak almıyoruz. Soslarımızı kendimiz hazırlıyoruz. Yazın çiftlikten gelen domateslerle yaptığımız ketçap, barbekü sos, nar sosu, ballı hardal en özel yapımlarımız.

Sanat camiasına uygun konseptler

Burada kişiye özel partiler de veriliyor...

Esra M.: Mekanımızın kapasite ve konseptine uygun olan butik etkinlikler yapabiliyoruz. Dört katlı bir binayız. En üst katımızda Unter Loft bulunuyor. Burası evinde parti vermek isteyen ama hazırlıklarla ve parti sonrası dağınıklıkla uğraşmak istemeyenler için ideal çünkü ev rahatlığında eğlenebiliyorlar. Ayrıca parti sahibi isterse parti sonrasında burada kalabiliyor.
Zeynep M.: Unter Loft’ta yapılacak davetler önceden davet sahibi tarafından rezerve ediliyor. Her davetin konseptine uygun özel menü ve içeriği hazırlanıyor. Unter Loft içerisindeki odası davet sahibinin buraya önceden gelerek rahatça hazırlanması için de tasarlandı.

Haberin Devamı

Yılbaşı için özel bir parti planlıyor musunuz? O akşem menüde neler olacak?

Zeynep M.: Özel yılbaşı menüsü hazırladık. İlk önce hoş geldiniz
çorbası ve beyaz şaraplı yerelması servis edilecek. Başlangıç olarak, tereyağında kuzu ciğeri, foie gras terrine brioche, somon rilette,
ekşi maya baguette, peynir ve şarküteri ile chutney. Ana yemek olarak fırınlanmış yarım piliç, füme dana pirzola, porçini mantarlı buğday rizotto, taze baharat salatası, tatlı olarak ise kestaneli-çikolatalı kek sunmayı planlıyoruz. Beğenileceğini umuyoruz. Aktivite olarak da Karaköy tasarım ve sanat camiasını hesaba katarak buna uygun konsept partiler düşünüyoruz.