Pazar Karsu’nun Mutfağı geliyor

Karsu’nun Mutfağı geliyor

30.04.2023 - 03:00 | Son Güncellenme:

Amsterdam’da yaşayan Hatay kökenli şarkıcı, piyanist, besteci ve söz yazarı Karsu, Hollanda’da haftalarca en çok satanlar listesinin birinci sırasında yer alan yemek kitabı “Karsu’s Kitchen”ı, Türkiye’deki okurlarıyla buluşturuyor.

Karsu’nun Mutfağı geliyor

Düşbaz Kitaplar logosuyla yayımlanan “Karsu’nun Mutfağı: 75’ten Fazla Enfes Türk Yemeği Tarifi” 5 Mayıs’tan itibaren ön siparişe açılacak ve  elde edilen gelirin tamamı, sanatçının kurduğu Karsu Vakfı üzerinden aracısız olarak depremzedelere aktarılacak.

Haberin Devamı

6 Şubat depremlerinde Hatay’da yakın akrabalarını kaybeden ve Hollanda’da sahne aldığı bir yardım konseri düzenleyerek depremzedeler için bağış toplanmasını sağlayan Karsu, müzisyen kimliğinin yanı sıra bir TV kanalında Türk yemekleri hazırlayıp pişirdiği programla tanınıyor. Hollanda’da büyük ilgi gören “Karsu’s Kitchen” da sebze yemeklerinden meze tabaklarına, Türkiye’nin zengin mutfak kültüründen en sevdiği 77 tarifi bir araya getirdiği ve kişisel hikayelerle harmanladığı ilk yemek kitabı.

Karsu’nun Mutfağı geliyor

Sanatçı, Türkiye’de 5 Mayıs itibariyle Ayrıntı Yayınları’nın internet sitesi üzerinden ön siparişe açılacak kitabını “Karsu’nun Mutfağı’ndaki tarifler, beni büyüten yemekler. Onlar benim çocukluğumun hikayeleri ve ben de bir ozan gibi bu hikayelerle yol aldım, zorlandığım zamanlarda bana iyi hissettiren yemekleri anlattım” diye anlatıyor. Tüm Türkiye’yi derinden etkileyen deprem felaketinin ardından yardım çalışmalarına yoğun destek veren Karsu, kitabının ön siparişinden elde edilecek gelirinin tamamını kendi kurduğu Karsu Vakfı üzerinden depremzedelere aktaracak. Deprem bölgesinde aracısız olarak yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıran vakıf, ilerleyen dönemlerde ebeveynlerini kaybeden çocuklar için barınma ve eğitim imkânı sağlayacak bir yapı inşa etmeyi hedefliyor.