Pazar KİM NE OKUYOR?..

KİM NE OKUYOR?..

24.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

KİM NE OKUYOR?..

KİM NE OKUYOR..

KİM NE OKUYOR?..

Sevinç Erbulak
"On kere okumuşumdur..."
En son Hakan Günday’ın "Kinyas ve Kayra"sını okudum. Bir hafta başka bir kitaba başlayamadım. O kadar etkisinde kaldım. Ve şu sıra Elif Şafak’ın "Şehrin Aynaları" isimli kitabını okuyorum. Elif Şafak’ı "Mahrem" isimli kitabından tanıyorum ve onu da çok beğeniyorum. Hakan Akdoğan’ın "Nü Peride"sini iki buçuk yıl önce okumuştum, fakat çok sevdiğim bir kitap, on kere felan okudum herhalde; zaman zaman dönüp okuyorum.

Ali Sürmeli
"Alışılmadık bir diyalog"
Tavsiye üzerine Ötesi Yayınları’ndan "Tanrı ile Sohbet" adlı kitabı okudum. Gerçekten okuduktan sonra ben de önermeye başladım. İnsanın kendisiyle alışılmadık bir diyaloğu diye yorumladım. Bir de Sabahattin Kudret Aksal’ın "Geçmiş ve Gelecek" adlı kitabını okudum. Bu kitap aşağı yukarı 150 yıldır devam eden, Batılı olmakla kendimiz kalmak arasında sıkışıp kalan insanların tragedyasını tartışıyor.

Mine Çayıroğlu
"Budizm ilgimi çekiyor"
Budizm ile ilgili bir kitap okuyorum. "Tibetin Book of Life and Death". Şu an okuduğum kitapsa "Kahin". Yine İngilizce bir kitap. Ve o da felsefi ağırlıklı bir kitap. Ayrıca Murathan Mungan’ın "Üç Aynalı Kırk Oda"sını okuyorum. Şu anda "Aynalı Pastane" bölümündeyim. Birkaç kitabı aynı anda okuyanlardanım. Gün içinde sanatla ilgili pek çok şey okuyorum. "Safiye Sultan"ın da ikinci cildindeyim.



PAZAR