Pazar Kültür ve kayak turları el ele verecek

Kültür ve kayak turları el ele verecek

18.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nevşehir ve Kayseri valiliklerinin yürüttüğü Kültür Kayağı projesi Kapadokya’da ve Erciyes Dağı çevresinde turizme doping etkisi yapacak. Proje kapsamında sunulacak paketler kültür ve kayak turlarını bir araya getirecek

Kültür ve kayak turları el ele verecek

Kapadokya’nın büyük bir bölümünü içinde barındıran Nevşehir ile tarihte Kapadokya Krallığı’na ev sahipliği yapmış Kayseri’nin valilikleri, bölgenin turizm potansiyelini artırmak için ortak bir projeye imza atıyor. Kültür Kayağı projesi 3 gün Kapadokya, 4 gün Erciyes Dağı olmak üzere sunulacak bir haftalık paketlerle kültür ve kayak turlarını bir araya getirmeyi amaçlıyor. Kapadokya kış mevsiminde biraz azalan ziyaretçi sayısını kayakseverlerle artıracak; Kayseri ise Erciyes Dağı çevresindeki kamping, trekking, tırmanma, dağcılık, yamaç paraşütü gibi etkinliklerle Kapadokya’nın büyük turizm potansiyelinden faydalanacak.

Haberin Devamı

Tanıtım çalışmaları sürdürülürken, birçok seyahat acentesi ile anlaşma yapılmış durumda. Çeşitli fuarlarda bu konseptin tanıtımı ve daha işlevsel hale getirilmesi için her iki şehrin valiliği ortak bir çalışma yürütüyor. Projenin ayrıntıları, 22-25 Ocak’ta İstanbul’da düzenlenecek uluslararası kültür fuarı EMITT’te açıklanacak.

Modern bir kayak merkezi

Proje hakkındaki sorularımı yanıtlayan Kayseri Valisi Orhan Düzgün “Dünyanın en kolay ulaşılabilir ve en donanımlı kayak merkezini kuruyoruz” dedi. “Büyük şehirlerden Kayseri’ye uçakla ulaşım kolay olduğu gibi merkezden Erciyes Dağı’na ulaşımda bir o kadar kolay ve konforlu. Kapadokya’ya 80 kilometre mesafedeki Erciyes, modern yazlık ve kışlık tesisleri, yemek kültürü ve tarihi dokusuyla yerli ve yabancı turistlerin ilk tercihi haline gelecek. Yılda 2 milyon turist bekliyoruz.”

Haberin Devamı

Kültür Kayağı projesinin fikir babası Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murad Cahid Cıngı. Cıngı şu bilgileri verdi: “2005 yılından bu yana yaptığımız 150 milyon avroluk yatırımla Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi’ni kurduk. Dağın çeşitli tepelerinde birbirine entegre olmuş durumda 34 ayrı kayak pisti yapıldı. Şu anda devam eden ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin toplamda 300 milyon avroya ulaşacak yatırımıyla 35 bin metreyi bulan mekanik teleferik sistemi ve toplamda
200 kilometrelik, uluslararası standartlara uygun pistlerimiz olacak.”

3.700 metre yükseklikteki Erciyes’in ana kayak tesislerinin ve toplam 500 yatak kapasiteli dağ otellerinin bulunduğu Tekir Yaylası’ndan dağın diğer yamaçlarındaki Hacılar Kapı, Hisarcık Kapı ve Develi Kapı’daki tesislere kayarak rahatça ulaşılabiliyor. Kayamayanlar ise gondol adı verilen yeni teleferik sistemiyle muhteşem manzara eşliğinde aynı yolu havadan
kat edebiliyor.

Tekir Yaylası’ndaki Mirada, bölgenin en büyük dağ oteli. Hacılar Kapı’daki Maxima ise yeni bir butik otel. 17’si butik, 4’ü büyük olmak üzere 21 otelin inşaatına da başlanmış durumda.

BALON TURLARI İLGİ ÇEKİYOR

Kapadokya’da cip safarileri ve balon turları büyük ilgi çekiyor. Dünyanın pek çok ülkesinden gelen turistler kış soğuğuna rağmen bu etkinliklerden eksik kalmak istemiyor. Peri bacalarının içine yerleştirilmiş, penceresiz ama son derece konforlu otantik mağara odalarından oluşan oteller de yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük yeraltı şehri

Kapadokya’ya Erciyes Dağı’ndan karayoluyla bir saatte ulaşılıyor.
7 kilometrelik yollarıyla dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunması Kapadokya’nın cazibesini artırdı. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver “Kapadokya bölgesinin çeşitli yerlerindeki mevcut tüm yeraltı şehirleri, şimdi ortaya çıkan yeni şehrin mutfağı bile olamaz” diyor.
Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Kültür Kayağı projesinin bu bölgenin turistik potansiyelini geliştireceğini vurguluyor: “Bizim buraların kış havası değişken; bazen karlı, bazen güneşli. Turistler daha çok bahar ve yaz aylarını tercih ediyor. Çünkü kışın rüzgarlı havalarında balon turu yapma imkanları azalıyor. Fakat Erciyes’e gelecek kayakseverler, buraya da uğrayarak bizim kış aylarımızı canlandıracaklar.”