PazarKüt saç yine moda

Küt saç yine moda

16.03.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ünlü kuaförlere göre bu yılın kadın saç modasında doğal görünüm, kaküller ve asimetrik kesimler öne çıkıyor. Küt saç geri dönüyor. Kadınlar hâlâ en çok Victoria Beckham’ınki gibi kesimli saçlardan istiyor

Küt saç yine moda

Kadınlar kıyafet modasını takip ettikleri kadar sezonun saç trendlerine de uymaya dikkat ediyor. Bunun için ünlülerin saç kesimini ve rengini taklit etmeye çalışıyorlar. Dergilerden modellerin, oyuncuların, şarkıcıların fotoğraflarını kesip kuaför salonlarının yolunu tutuyorlar.
Dergi karıştırmadan sezonun saç modasını öğrenmek isteyenlere birkaç ipucu verelim: En çok kakül ve asimetrik kesim gözde. Doğal görünüm yükselişte. Yıldırım Özdemir, Bahçecik, MOS ve Erdem Kıramer‘e göre Victoria Beckham’ın “bob stili” olarak adlandırılan kesimi hâlâ moda. Önümüzdeki aylarda saç renkleri daha da açılacak.
Ünlü kuaförler sezon trendlerinden bahsederken saç bakımı konusunda da bilgi verdi.

Haberin Devamı

“Kalın kaküller sık görülecek”

İsmail Babuz (Bahçecik Kuaför)
Biz modadan çok, insanlar nasıl görünmek istiyor diye bakıyoruz. Bu sene her boy saç kullanılıyor.
Dünyadaki yıldızların saçlarını herkese uygulayamayız. Birkaç ufak değişiklikle insanların tarzlarına, fiziksel özelliklerine ve ten renklerine uygun hale getiririz.
Yumuşak dokunuşlarla şekillendirilmiş, çok yapılmış gibi durmayan saçlar daha çok tercih ediliyor. Daha salaş, rahat ve genç bir görünüm isteniyor.
Kış mevsiminden çıkarken çikolata renkleri yerini açık renklere, özellikle dore sarılara bırakacak. Biz bu rengi Tuğçe Kazaz’a uyguladık.
Türkiye’de sarışınlık moda ya da demode olamaz. Asyalı bir ırk olsak da sokaktaki üç kadından biri mutlaka sarışın ya da sarışın olmak istiyor.
Gözün üstünde biten, hafif rahatsızlık veren kalın kaküllere bu yıl daha sık rastlayacağız. Bu model, kaküller elle düzeltiğinde kadına daha seksi bir hava vermesi düşünülerek yaratılmış bir saç stili.
Deniz Akkaya’nın yeni saçını da biz yaptık. Kakül kestik, saçına bol kat attık. Diplere röfle yaptık, uçlara balyaj uyguladık.
En çok önem verdiğimiz şey bakım. Yaza yaklaşırken saç bakımına önem verilmeli. Havuz ve deniz suyundan, güneş ışınlarından saçları korumak için bu şart.

Haberin Devamı

“Platin sarısı giderek yaygınlaşacak”

Yıldırım Özdemir
20 yıl öncesinin modasını modernize ederek uyguluyorum. 1980’lerdeki punk akımını feminen kesimlerle birleştiriyorum. Gülşen’in saçında da bu modeli kullandık. Arkaları enseden tepeye kadar 1,5 santim kısalttık, önde de kulak memesinin üstünde biten iki grup küt saç bıraktık. Bu modeli kendim uydurdum.
Victoria Beckham’ın, Katie Holmes’un saçı bizde de moda oldu. Ben bu stili iki yıl önce uyguluyordum. Şimdi “Bana Beckham ve Holmes saçı kes” dendiğinde nefret ediyorum. Çünkü bence çok kötü, çok itici bir saç. Hiçbir feminen görüntüsü yok.
Kısa saç moda diye kısa kesen biri değilim. Kişi uzun süre aynı model saçı kullanmışsa artık modası geçmiş bir saça sahiptir. Mesela Ajda Pekkan klasik anlamda saç modasını takip etmez. Ama benim gözümde onun saçları hep modadır çünkü kendi trendini yaratır ve sürekli kendini yeniler; diğerleri onu takip eder.
Bizden hep birilerinin saçı isteniyor ama kimse de başkasının saçını istediğini kabul etmiyor.
Bana kesmem için bir model getirdiklerinde bilerek aynısını kesmiyorum. O modelden ne kadar uzunlukta bir saç istendiğini anlıyorum, gerisini doğaçlama yapıyorum. Benim salonumdan çıkana kadar o saç benimdir, gerisi beni ilgilendirmiyor. Ama genelde insanlar buradan mutlu çıkar.
Sıradan röfle ve balyaj yine olacak ama saçın bütününde tamamen platin sarısı yaygınlaşacak.
Gelen kadınlarda gözlemlediğimiz en büyük sorun saçın kırılmasından çok neminin gitmesi, kuruması. Profesyonel bakımlarla bunların üstesinden gelmek mümkün.

Haberin Devamı

“Herkes Victoria Beckham olmak istiyor”

Mehmet Bozdal (MOS)
Victoria Beckham furyası devam ediyor. Herkes Victoria olmak istiyor.
Asimetrik kesimler, küt saçlar geri geldi.
2008 saç modellerinde uzun da kısa da var. 
Kaküller kadını daha güçlü veya romantik gösterebilir. Bu yıl çok tercih edilecek.
Yaza doğru saç renkleri açılacak. Açık kahve ve sarı tonlarını sıkça kullanmaya başladık.
18-25 yaş arasındaki müşterilerimiz en çok bu renkteki saçları istiyor.
Yıpranmış ve nemsiz saçlar için bakım sütleri, maskeler kullanıyoruz.

Haberin Devamı

“Kahve ve bakır tonları kullanılacak”

Yunus Beyazkılınç (Erdem Kıramer)
Dünya trendlerine bakıldığında uzun saçlar daha da kısalacak.
Victoria Beckham akımı hâlâ moda ve moda olmaya devam edecek. Bu bombeli, önü uzun, arkası kısa saç modelinin değişik uygulamalarını göreceğiz. Asimetrik saçlar ön plana çıkacak.
Eskilerden kalma göz hizasında kaküller ilkbahar sonunda iyice yaygınlaşacak.
Saçlarda daha doğallığa gidiş var. Moda fuarlarında da bu böyle. Kadınlarda dışarı çıkarken “saçıma bir toka takayım, önlerini de fönleyeyim” durumu var.
Kahve ve bakır tonları daha çok kullanılacak. Sarı saç zaten vazgeçilmez.
Saç bakımlarında fönlerden önce uygulanan saç serumları daha sık kullanılıyor. Bunlar elektriklenmeyi ve kabarmayı önlüyor.

Haberin Devamı

Güzellik ve Bakım Fuarı’nda  son gün

İstanbul Uluslararası Güzellik ve Bakım Ürünleri, Cihazları ve Teknikleri, Kozmetik ve Parfümeri Ürünleri Fuarı bugün sona eriyor. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki fuarda sektördeki en son yenilikler tanıtılıyor.
Türkiye’nin önde gelen ithalatçı ve üretici firmalarının katıldığı etkinlik geçen yıl 283 yerli ve yabancı kuruluşu, 15 bine yakın ziyaretçiyi ağırlamıştı. Bu yıl ziyaretçi sayısının artması bekleniyor.
Avrupalı firmaların da desteklediği fuarda medikal estetik ve kozmetik teknolojileri, profesyonel cilt bakım cihazları ve ürünleri, lazer cihazları, yaşlanmaya karşı yeni tedavi yöntemleri, varis, sivilce ve leke giderme cihazları, selülit tedavisi cihazları ve ürünleri, solaryum makineleri tanıtılıyor. Fuarda saç bakım ve şekillendirme ürünleri, saç aksesuarlarının yanı sıra doğal ve bitkisel bakım ürünleriyle vitaminlerini de bulmak mümkün.

KEŞFETYENİ
Şampiyonluk polemiği! Usta sanatçı özrünü kabul etmedi
Şampiyonluk polemiği! Usta sanatçı özrünü kabul etmedi

Cadde | 19.06.2025 - 07:57

Coşkun Sabah, Galatasaray’ın şampiyonluk kutlamaları nedeniyle polemik yaşadığı İrem Derici’nin özrünü kabul etmedi.

Yazarlar