Pazar Meraklısına taze makarna

Meraklısına taze makarna

07.11.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:

Yakın geçmişe kadar lüks sayılan taze makarnanın İstanbul’daki adresleriyle tanışın

Meraklısına taze makarna

Tarihi milattan binlerce yıl öncesine dek uzanan, öğrenci evinden en şık restoranlara hemen her tür sofrada binbir haliyle kendine yer bulan makarnanın en makbulü şüphesiz İtalyan usulü taze makarna. Yakın geçmişe kadar lüks kabul edilen taze makarnaya, son dönemde İstanbul’da yaygınlık kazanan taze makarnacılar sayesinde ulaşmak çok kolay.

Haberin Devamı

Min Mutfak

Toronto’da aşçılık okuyup mutfak şefi olarak çalışan Naz Özkanlı’nın Fenerbahçe’de açtığı Min Mutfak, gerçek bir taze makarna atölyesi. Taglioliniden campanelleye 10 çeşit uzun ve kısa kesim makarnanın yanı sıra renkli versiyonlarını da bulabildiğiniz, ravioli seçeneklerinin yanı sıra ıspanaklı ve kıymalı lazanya versiyonlarıyla taze makarnaya tam anlamıyla gözünüzün doyacağı bir yer. Makarnalar pişmemiş halde satılıyor, evde size yalnızca sos hazırlamak kalıyor. Min Mutfak işin bu aşamasını da kolaylaştırmak adına taze otlarla hazırlanan renkli tereyağı toplarını sunuyor.

Say Cheese

Kadıköy’de Bahariye Caddesi üzerindeki Aya Triada Kilisesi’nin hemen yanı başındaki Say Cheese, parmesan tekerinde hazırladığı tagliatelliyi neredeyse bir sokak lezzetine dönüştürmüş durumda. Bolonezden pestoya, brokoliden porçini mantara üzerine seçeceğiniz sos ekleniyor ve bir kartonda tahta kaşıkla servis ediliyor. Hemen yan taraftaki makarna atölyesinde taze makarnanın hazırlanma sürecini de bizzat gözlemleyebiliyorsunuz. Özellikle öğleden sonra önünden kuyruk eksik olmuyor.

Haberin Devamı

Eataly

Avrupa yakasının taze makarna şubelerinden Eataly, gnocchiden totelliniye, lazanyadan spaghettiye farklı kesim ve içerikte 10’u aşkın taze makarna çeşidini hem pişmemiş halde satın alabileceğiniz hem de restoran kısmında afiyetle yiyebileceğiniz bir taze makarna durağı. Daha da önemlisi, taze makarnanın büyüsüne kapılıp bu işin eğitimini almak isteyenler için atölyeler de düzenliyor. 7-12 ve 21 Kasım’daki düzenlenecek atölyelerin her biri farklı tür bir makarnaya odaklanıyor.