Pazar Milli Takım bu dört Türke dikkat etmeli

Milli Takım bu dört Türke dikkat etmeli

14.02.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Euro 2012 elemelerinde Türkiye’nin en güçlü rakipleri Almanya ile Avusturya. Bu ülkelerin milli takımlarında oynayan Türk yıldızlar bizimkileri zorlayacak

Milli Takım bu dört Türke dikkat etmeli

Türkiye, Euro 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde
A Grubu’nda Almanya, Avusturya, Belçika, Kazakistan ve Azerbaycan ile eşleşti. Grupta Türkiye’nin en güçlü rakipleri ise Almanya ile Avusturya. Özellikle de Alman ve Avusturya milli takımlarında top koşturan Türkler korkutuyor. İşte Türk Milli Takımı’nı zorlayacak Türkler: Yasin Pehlivan, Veli Kavlak, Mesut Özil ve Serdar Taşçı...


Dünya futboluna yön verecek 50 gençten biri
MESUT ÖZİL (Almanya Milli Takımı)

-1988, Gelsenkirchen-Almanya doğumlu. Boyu 1,80 m. Şu sıralar Bundesliga’da Werder Bremen forması giyiyor. Orta sahanın solunda ya da hücumda görev yapabiliyor.
-World Soccer dergisi tarafından dünya futboluna yön verebilecek 50 genç arasında gösterildi.
Futbol kariyerine 1995’te Westfalia 04 Gelsenkirchen’de başladı. Sonra Teutonia Schalke, DJK Falke Gelsenkirchen, Essen ve FC Schalke 04’te oynadı. 2009’da
5 milyon avroya Werder Bremen’e gitti. 2007’den beri de Alman Milli Takımı’nda oynuyor.
-İsveç’te düzenlenen Avrupa
U21 Futbol Şampiyonası’ndaki finalde 1 gol ve 1 asistlik performansıyla en değerli oyuncu ödülünü aldı.



Sağlam ve zeki bir oyuncu, gelecek vaat ediyor
YASİN PEHLİVAN (Avusturya Milli Takımı)

Milli Takım bu dört Türke dikkat etmeli

-1989 Viyana-Avusturya doğumlu. Boyu
1,83 m. Futbol kariyerine 1998’de WS Ottakring’de başladı, 2000-2002 yıllarında First Vienna’ya kiralandı. Şu sıralar ise Rapid Wien’de oynuyor. 22 Şubat’tan itibaren ligde üst üste 5 maçta forma giyip, bir de 6-0 galip geldikleri 14 Mart 2009’daki Kapfenberg maçında haftanın golüne imza atınca Avusturya Milli Takımı’na çağırıldı. Yasin, 2008’den beri Avusturya Milli Takımı’nda oynuyor.
-Orta sahada oynuyor. Çok sağlam ve zeki bir kesici. Nerede durması gerektiğini iyi biliyor. İlk hamle ve sezgi yeteneği yüksek, gelecek vaat eden bir futbolcu olarak görülüyor.

Stuttgart’ın kaptanlığına yükseldi
SERDAR TAŞÇI (Almanya Milli Takımı)

Milli Takım bu dört Türke dikkat etmeli

-1987 Esslingen-Almanya doğumlu, 1,86 m boyunda. Ailesi Artvinli. 2005’te Stuttgart’ta kariyerine başladı. SV Stuttgarter Kickers ve SC Altbach takımlarında oynadı. Şu an Bundeliga’da VfB Stuttgart forması giyiyor. Stuttgart’ın şampiyon olmasında büyük rol oynadı. 2007’de Almanya A Milli Futbol Takımı’nda oynamaya başladı. Hedefi ileride İngiliz ya da İspanyol kulüplerinde oynamak.
-Defans oyuncusu. 2008’de A Milli Takım forması giymeye başladı. Serdar, uzun boylu, teknik açıdan yeterli, hem sağ hem de sol bekte oynayabilen bir oyuncu. VfB Stuttgart’la olan sözleşmesini 2014 yılına kadar uzatttı. 2009-2010 sezonu itibarıyla takımında kaptanlığa yükseldi.

Ligde oynayan en genç futbolcu oldu, şampiyonlukta katkısı büyüktü
VELİ KAVLAK
(Avusturya Milli Takımı)

Milli Takım bu dört Türke dikkat etmeli

-1988 Viyana-Avusturya doğumlu. Boyu 1,78 m. Orta sahada oynuyor.
16 yaşında birinci ligde oynayarak Avusturya birinci liginde top koşturan en genç isim olmayı başardı. Şu sıralar Rapid Wien’de. 2005’ten beri de Avusturya Milli Takımı’nda.
-Çok hızlı ve ikili mücadelelerde çok başarılı. 2007-2008 döneminde Rapid Wien’in Avusturya Şampiyonu olmasında büyük katkısı oldu. Ayrıca takımıyla 2008’de Avusturya Supercup’ı kazandı.
-Yüksek performansı sayesinde Avusturya futboluna damgasını vurdu. Orta sahanın her yerinde çok verimli oynuyor.
-Bir ara Beşiktaş’ın transfer listesinde vardı ancak bu transfer takımının istediği yüksek bonservis bedeli nedeniyle gerçekleşemedi.