PazarNefis lipsos buğulama

Nefis lipsos buğulama

18.06.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Körfez'in yemekleri titizlikle hazırlanmış. Ama malzeme kalitesinde kolaya kaçılmış

Nefis lipsos buğulama

vmilorster@gmail.com Ayrıca mönü oluşturmada son derece titiz. Balık olarak "Lipsos buğulama"da karar kılınca, daha önce önerdiği pazıda karides yemeğini, sosları birbirine benziyor diye tavsiye etmiyor. Dengeli bir yemek yememize önem veriyor. Beyaz şarabımı tam istediğim soğuklukta önüme getirmenin önemini anlıyor hemen (Sarafin Chardonnay buz gibi soğutulmamalı). Diğer bir doğru da yemeklerin hazırlanmasındaki titizlik. Genç şefleri doğal lezzetleri gölgelemeden zenginleştirmenin önemini kavramış. Fanteziye kaçmadan ama severek, zevk alarak hazırladığı belli yemekleri. K örfez Restaurant'ın doğrularıyla başlayalım: Dünyada daha muhteşem mekan varsa bilmek isterim. Servis eskisinden bile iyi. Garsonumuz Mustafa bey benden 10 alır. Ne taze, ne değil, hangi balık ne gün satın alındı, tavsiye ettiği mezeler hangileri, vs. hepsini açık bir şekilde belirtiyor sorulunca. Palavralarla müşteriyi aptal yerine koymuyor. Yanlışları belirtmek de benim görevim.Birinci yanlış hem İngilizce hem Türkçe gelen mönülerde fiyat olmaması. Gerekçesini sorduğumda "Balık lokantalarında fiyat ilan edilmez" cevabını alıyorsunuz.İkinci yanlış ise malzeme kalitesinde eskiye göre kolaya kaçış var. 1990'lı yıllarda benim çok sevdiğim ve balığın tazeliğinden hiç ödün vermeyen bir kuruluştu burası. Şimdi bu değişmiş. Somon ve levrek çiftlik balıklari. Jumbo ve Karabiga karidesler dondurulmuş ürün. Çiroz kendi imalatları değil. Gelelim yanlışlara... Tabii müşterinin yüzde 60'ı yabancı turist olunca yemek sunumunda titizlik doğal lezzet kaygısının önüne geçmiş. Bütün bunlara karşılık personele güvenerek kaliteli yemek yemek mümkün bu lokantada.Denediğimiz soğuk mezelerden beşi de iyiydi. Uzun süredir yemediğim kadar güzel bir torik lakerda. Mersinbalığı yumurtasından nefis bir tarator. Acılı Mancu dedikleri diri bir acılı ve domatesli patlıcan salatası. İçinde hafif kimyon olan taze ahtapot salatası. Taze bir Marmara kanal karidesi salatası. Tek düşük not, lakerdanın yanında kırmızı soğanla sunulmaması.Ara sıcaklar olarak "Izgara sardalye" ile "Kalamarize kalamar" yemeklerini denedik.Mevsim erken olmasına rağmen sardalye kuru değildi ve yanında gelen taze roka ile çok iyi bütünleşmişti. Buna karşılık kalamar taze olsa bile fazla "kalamarize" olduğundan dondurulmuş olsa da fark etmezdi. Evet, zeytinyağlı, kırmızı şaraplı, defneli, pul biberli, kırmızı soğanlı sos çok güzeldi ama kalamarın ayrı olarak ve çok daha az süre sote edilmesi uygun olurdu. Mönüye fiyat yazılmamış "Lipsos buğulama" son zamanlarda yediğim en iyi buğulamaydı. Balık çorbası da haşlama haline gelmemiş ve balığın diriliği korunmuş. Ayrıca tadı gereksiz tatlar (örneğin aşırı domates) ile gölgelenmemiş. Hafif krema ve tereyağı tadı tam kıvamında. Mantar olarak ise shitake kullanılmış ve çok da güzel olmuş.Tatlı olarak yediğimiz, Gaziantep'ten gelen İmam Çağdaş baklavası nefis. Hazırladıkları ekmek de kaliteli. Bence çok önemli bir detay bu.Kokteyl olarak içtiğimiz Margaritalar taze limon suyu ile hazırlanmış ancak Cointreau likörü kullanılmadığından fazla ekşi.2004 Sarafin Chardonnay geçen seneki kadar iyi değil. Meyvemsi tatlar çok geri planda ve derinliği yok. Karanfil ve zencefil gibi tatlar Amerikan (ya da Slovenya) meşesi fıçılarda yıllandığını gösteriyor. 90 YTL fazla. Hesap iki kişi 240 YTL.Tel: (0216) 413 43 14 Gereksiz tatlara yer yok DEĞERLENDİRME: 7,5 / 10

KEŞFETYENİ
Aşk tazelediler! Ünlü çiftten nişan sonrası romantik tatil
Aşk tazelediler! Ünlü çiftten nişan sonrası romantik tatil

Cadde | 19.06.2025 - 07:16

Oyuncu Hazal Çağlar ile Samet Akaydın nişan sonrası tatile gitti.

Yazarlar