16.04.2023 - 03:00 | Son Güncellenme:
Malzemesi:
100 g şeker
20 g yaş maya
100 ml süt (ılık)
100 ml krema (oda sıcaklığında)
30 g tereyağı (yumuşlu)
200 ml maden suyu
500 g un
1 yumurta beyazı
1 yumurta sarısı
2 g mahlep
4 g tuz
Yapılışı: İlk olarak ılık süt-şeker-yaş maya üçlüsünü bir kapta karıştırıp mayanın aktive olması için kenara park edelim. 5 dakika sonra işin içine krema-maden suyu-yumurta beyazı-tereyağı dörtlüsünü dâhil edip iyice samimi olana kadar 4-5 tur çırpalım. Sonrasında un ve mahlebi karıştırıp bu karışımın yarısını kabın içine ekleyelim. 1 dakika kadar yoğurup geri kalanını da ekleyelim ve 5 dakika kadar daha minnoş minnoş yoğuralım. Son olarak tuzunu da ilave edip 3 dakika daha yoğuralım ve mayalanması için üstünü temiz bir örtüyle örtüp 1 saat kadar mayalandıralım. Mayalanan hamuru 12 eşit parçaya bölelim ve her birini 30 santimetre uzunluğunda açalım. Ardından bu minnoşları 6-6 ayıralım. Her 6’lı grubu da 3 çift şerit yapıp saç örer gibi örelim. Ardından üstünü örterek 30 dakika kadar tepside mayalandıralım. Son olarak üstünü yumurta sarısıyla fırçalayıp susam serpelim. İsteyen file fındık veya file badem de serpiştirebilir. İsteyen boş bıraksın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 30-35 dakika pişirip afiyetle yiyelim.
Günün manisi
Âdeta bir kalori meleği
Bir parça atınca ağzına
Mutlu oluyor insanın yüreği
Tanıştırmak isterim sizi
Karşınızda Paskalya çöreği