Pazar Picasso’dan tablo tadında yemekler

Picasso’dan tablo tadında yemekler

12.01.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Picasso’dan tablo tadında yemekler

Picasso’dan tablo tadında yemekler


Pablo Picasso’ya ilham veren yemeklerden yola çıkarak hazırlanan "Picasso’nun Sofraları" İş Sanat’tan çıktı
Tablolarıyla 20’nci yüzyılın en önemli sanatçılarından biri olan Pablo Picasso’nun başka bir yönünü yansıtan bir kitap yayımlandı: İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan "Mutfaktaki Sanat Şöleni- Picasso’nun Sofraları" adlı yemek kitabı ressamın yemek merakını tüm ayrıntılarıyla anlatıyor.
Ermine Herscher’in hazırladığı, Şeyda Taluk ve Emine Çaykara’nın çevirdiği kitap, "Bir dahinin, yemekle yaratıcılık arasında kurduğu sıkı bağı gözler önüne seriyor."
Kitaptaki yemekler sanatçının yaşadığı yerlerden, gittiği lokantaların sevilen ürünlerinden, dostlarıyla beraber oturduğu sofralardan, resmettiği ve pişirdiklerinden seçilmiş. Kitaptaki bazı yemeklerin Türk damak tadına uygun olması için de Necip Usta’nın "Türk Mutfak Sanatı" kitabı referans alınıp buna göre değişiklikler yapılmış. Örneğin domuz eti gibi malzemelerin yerine ne kullanılabileceğini bulmak için uzmanlarla görüşülmüş.
Bu bol renkli ve iştah açıcı kitapta ayrıca sanatçının yemekle kurduğu ilişkiyi gösteren tablolar, seramikler, baskılar ve çeşitli fotoğraflar da yer alıyor.




























Yazarlar