Pazar Şampiyonlar Akyaka’da

Şampiyonlar Akyaka’da

24.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de kiteboard’un adresi Akyaka, 5-8 Ekim arasında 2017 Dünya Kiteboard Ligi’nin Türkiye ayağına ev sahipliği yapacak. Birbirinden ünlü sporcuların geleceği yarışı dünya genelinde 599 milyon kişi takip edecek

Şampiyonlar Akyaka’da

Dünya ligi organizasyonu

Türkiye 5-8 Ekim arasında önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. 2017 Dünya Kiteboard Ligi’nin Türkiye ayağı Akyaka’da ‘WKL Akyaka Amarok Dünya Kupası’ adıyla düzenlenecek. Akyaka’da yarışacak sporcular arasında 5 kez dünya şampiyonu Aaron Hadlow, 2 kez dünya şampiyonu Youri Zoon, Alex Pastor, Liam Whaley ve Carlos Mario da yer alacak. Şampiyonanın kadın kiteboard sporcuları arasında ise 2 kez dünya şampiyonu Bruna Kajiya, ulusal şampiyon Rita Arnaus, 2016 dünya 3.sü Annabel Van Westerop ve ulusal şampiyon Paula Novotna bulunacak.

‘Tanıtıma büyük katkı’

Şampiyonlar Akyaka’da

Haberin Devamı


Yarışmanın organizasyonunu üstlenen Selim Kemahlı, ülke tanıtımına büyük katkı yapacağı belirtilen organizasyon hakkında, “Türkiye’nin kıyıları istisnasız tüm su sporları için son derece elverişli. Ülkemizde kiteboard büyük ilgi görmeye başladı. Bu ilginin sonucu olarak bugün dünyanın en büyük kiteboard organizasyonuna ev sahipliği yapacak konuma geldik. TV yayınları itibarıyla dünya genelinde 599 milyon erişim öngörüyoruz. Yazılı basında erişim 58 milyon. Sosyal medya verilerine baktığımızda ise 2 milyona yakın erişim olacak” dedi.

Tüm dünya tanıyacak

Akyaka’yı kiteboard sporunda dünya markası yapmak istediklerini dile getiren Kemahlı, “Gün boyu karaya doğru esen rüzgarları ve sığ denizi ile kiteboard sporu için ideal şartlar sunan Akyaka’da, Dünya Kiteboard Ligi Türkiye Ayağı’nı 5 yıl boyunca geliştirerek sürdüreceğiz ve Akyaka’yı bütün dünyaya tanıtacağız. Kiteboard, Brezilya’dan Çin’e, Avustralya’dan Kanada’ya, tüm Avrupa, Hindistan ve Uzakdoğu ülkelerine kadar popüler bir spor. Türk turizmine canlılık yaratmış olacağız” diye konuştu.