31.05.2020 - 03:00 | Son Güncellenme:
MALZEMELER
Hamuru için:
10 gram kuru maya
2 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
2 çimdik tuz
450 gram un
45 gram şeker
80 gram yoğurt
120 mililitre süt
30 gram bal
60 gram tereyağı (yumuşak)
İç harcı için:
100 gram tereyağı (yumuşak)
100 gram esmer şeker
6 gram tarçın
15 gram kakao
2 çimdik tuz
Üst kreması için:
60 gram krem beyaz peynir
120 gram pudra şekeri
45 mililitre süt
4-5 damla limon
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
İç harcı için: Tereyağı hariç tüm malzemeyi harmanlayalım. Açtığımız dikdörtgenin tamamına tereyağını sürelim. Karıştırdığımız şeker-tarçın-kakao harcını da üstüne serpip geniş kenarından yuvarlayarak saralım. Hazırladığımız hamuru 10 eşit parçaya bölüp fırın tepsilerine yerleştirelim (daha da mayalanacağı için bitişik nizam dizmeyin. Aralarında minimum 2 santimetre boşluk kalsın). Tekrar mayalanması için üstünü örtüp 1 saat daha dinlenmeye bırakın. Kabaran hamuru 180 derecede 18 dakika pişirin.
Üst kreması için: Tüm malzemeleri 2 dakika boyunca iyice çırpalım. Fırından çıkan hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra üstüne döküp afiyetle yiyelim.
GÜNÜN MANİSİ
Kendisinin makamı nihavent
O galaksideki en değerli element
Kaç kalbe attın kement
Ne güzel tatlısın sen Şaziment