Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

20.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ay, 14 Kasım akşamında bir başka parladı gökyüzünde. Nadir görülen gökyüzü olayı Süper Ay, 69 yıl sonra tekrar meydana geldi

Şimdiki zamanın hikayesi

Süper Ay

Haberin Devamı

Ay, 14 Kasım akşamında bir başka parladı gökyüzünde. Nadir görülen gökyüzü olayı Süper Ay, 69 yıl sonra tekrar meydana geldi. Ay’ın bu halini birçok kişi nefesini tutarak izledi. Ancak Dünya ile Ay’ın birbirine en yakın olduğu saatte İstanbul’da gökyüzünün kapalı olması fotoğrafseverleri üzdü. Milliyet gazetesi foto muhabirlerinden Ozan Güzelce Süper Ay’ı çekmek için Beşiktaş sahilinde havanın açılmasını bekledi ve multi exposure tekniğiyle (üst üste çekim modu) bu süper kareyi çekti.

Mavi suların gözde batığı

Şimdiki zamanın hikayesi

Denizlerin gizemli dünyası balıkadamların her zaman ilgi odağı oldu. Çanakkale’nin Kabatepe Limanı açıklarında 101 yıldır 24 metre derinlikte yatan Lundy adlı savaş gemisi, sualtı fotoğrafçılarının da gözde batıklarından. İngilizlerin 1915’te geri çekilirken kıç tarafından aldığı darbeyle batırılan mayın tarama gemisi Lundy, derin maviliklerin maskotu haline gelmiş.

Haberin Devamı

246 gün sonra eve dönüş

Şimdiki zamanın hikayesi

Şırnak’ta terör operasyonları nedeniyle 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı hafta başında kent merkezinde kısmen kaldırıldı. Evlerine 246 gün sonra dönen vatandaşlar ev ve işyerlerindeki tahribat karşısında büyük üzüntü yaşadı. Teröre lanet okuyan ve hayatın bir şekilde devam ettiğini ifade eden Şırnaklılar, eve dönmenin buruk mutluluğunu yaşarken en büyük destekçilerinin devlet olduğunu söylüyorlar.

Kız ve Kulesi

Şimdiki zamanın hikayesi

Demirören Medya tarafından düzenlenen serbest fotoğraf yarışması sonuçlandı. 220 katılımcının 483 fotoğrafla katıldığı yarışmada birinciliği alan “Kız ve Kulesi” adlı fotoğrafıyla Ferit Kırıkçı kazandı. Katılımcıların oyları ile belirlenen yarışmada 10 fotoğraf da övgüye layık görüldü.

Meraklı zihinler bir arada

Şimdiki zamanın hikayesi

Mucit olma yolunda ilerleyen meraklı zihinler onlar... Bilime yönelmek isteyen küçük mucitler, Beyoğlu Belediyesi ve İTÜ Bilim Merkezi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Meraklı Zihinler Bilim Şenliği’nde buluştu. Festival, Taksim Meydanı’nda gerçekleşti.

Çocuklarıyla çocuk oldu

Şimdiki zamanın hikayesi

Türkiye’yi ekrana bağlayan “Yeter” dizisinde İdil karakterini canlandıran başarılı oyuncu Wilma Elles, ikizleri Milat Aristo Kerem ve Melodi Bita Oleka ile Bebek’te keyifli dakikalar geçirdi. Çocuklarıyla parkın içinde oyunlar oynayan Elles, eşi Kerem Göğüş’ün çalıştığını ve çocuklarıyla tek başına vakit geçirdiğini söylüyor. Yeni bir sinema filminde rol alacağını müjdeleyen Elles, filmle ilgili bilgi vermedi.

Haberin Devamı

“Kıbrıslı Türkler mutlu”

Şimdiki zamanın hikayesi

Kıbrıs Türk Federe Devleti Meclisi aldığı kararla 15 Kasım 1983’te Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ilan etti. Dönemin usta kalemleri, Milliyet yazarları Mümtaz Soysal, Mehmet Ali Birand ve Örsan Öymen’in “Kıbrıslı Türkler mutlu” başlıklı yazısının fotoğraflarını Yalçın Çınar çekmişti.

Yazdan kalma bir günde

Şimdiki zamanın hikayesi

Denizin hırçın dalgaları ve beyaz köpükleri üzerinde, martıların çığlıklarıyla yolculuk... Şehrin keşmekeşi içinde İstanbullulara nefes olacak bir ulaşım türü vapur. Kışın kendini iyiden iyiye hissettirdiği bugünlerde güneşli havanın keyfini çıkarmak isteyenler vapurla yolculuk etmeyi tercih ediyor.