Pazar Şimdiki Zamanın Hikayesi

Şimdiki Zamanın Hikayesi

12.07.2020 - 03:03 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

“Müzik kutusu” - OLCAY AYTAR

Haberin Devamı

Sunay Akın’ın bir şiirinde “Karanlıktan korkan çocukların müzik kutusudur Kız Kulesi”. İstanbul’un simgelerinden biri olan Kız Kulesi’ni, Olcay Aytar’ın uzun pozlama tekniğiyle çektiği fotoğrafta daha bir şiirsel görüyoruz.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Tarihe seyahat - HÜLYA KAYIKÇI

İstanbul’un en eski ilçelerinden Fatih’te gezerken tarihte seyahate çıkmış gibi hissedersiniz. Hülya Kayıkçı’nın çektiği fotoğraftaki bu mavi ahşap ev bizi yıllar öncesine götürüyor.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Ceku’nun keyfi - MERVE KILIÇOĞLU TOPRAK

Bir yaz akşamı, evinin balkonunda serinleyen Ceku isimli sevimli dostumuzun keyfine diyecek yok! Ceku’nun ünlü ressam Frida Kahlo desenli yastığıyla oluşturduğu bu güzel kareyi Merve Kılıçoğlu Toprak fotoğrafladı.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Gün batarken - GÜLŞAH CANER

Haberin Devamı

 Yedi tepeli İstanbul’a hangi köşeden baksanız ayrı büyülü bir etkisi vardır. Ama okuyucumuz Gülşah Caner’in Çamlıca Tepesi’nden çektiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün bu görüntüsü bambaşka bir güzellikte.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Hoca klasiği

Hoca bir gün Konya’ya gitmek üzere yola çıkmış. Yolda bir genç, “Amca, bugün ayın kaçı?” diye sormuş. Genci başından savmak isteyen Hoca, “Ne bileyim yahu! Ben buraların yabancısıyım” diye cevap vermiş. Özlü kültürümüzün önemli figürü Nasreddin Hoca, buna benzer yüzlerce fıkrasıyla bilinir. Hoca’yı anmak için, her yıl temmuz ayında Akşehir’de “Nasreddin Hoca Şenlikleri” düzenlenir. Milliyet arşivinden 1966 yılına ait fotoğrafta Nasreddin Hoca canlandırılıyor.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

www.milliyet.com.tr’ye gelenler

Önce çek sonra paylaş!
En güzel anılarınız artık Milliyet.com.tr’de. Yollayın, sizin de anılarınız yayınlansın!

FOTO yaz 6688’e gönder

Gelen mesaja tıkla l Fotoğrafını yükle

Fotoğraf Servisi Müdürü Bünyamin Aygün’ün seçtiği fotoğraflarınız Milliyet Pazar,
Milliyet.com.tr ve Milliyet Express uygulamasında yayınlansın...

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Milliyet Sizden Gelenler fotoğraf paylaşım servisi ücretli bir hizmet olup tüm GSM operatörleri için her gönderilen mesaj başına tüm vergiler dahil 3,6 TL ücretlendirilmektedir.