Pazar Şimdiki Zamanın Hikayesi

Şimdiki Zamanın Hikayesi

06.12.2020 - 03:04 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Sıcak coğrafya - UMUT VEİS

Haberin Devamı

Başka bir dilde tam anlamıyla karşılığı olmayan bazı sözcükler vardır. Portekizcede özlenen kişi ya da yeri ifade ederken kullanılan “saudade” sözcüğü gibi. Dağ ile denizin buluştuğu noktada yer alan Rio de Janeiro’nun deniz, kum ve güneş manzaraları, insana “saudade’’ dedirtecek cinsten. Kışa adım attığımız şu günlerde içimizi ısıtan Rio de Janeiro’da, sokaktaki dondurmacıyı Umut Veis fotoğrafladı.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Son tatilci BÜŞRA YAZGAN

Soğuk günlerin kapımızı çaldığı şu sıralar güneşi arar olduk. Büşra Yazgan’ın Edirne Gökçetepe sahilinde çektiği fotoğrafta, güneşin sıcaklığını adeta içine hapsetmek isteyen son tatilciyi görüyoruz.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Su yolunda MUSTAFA ASLAN

Afrika kıtasında yer alan Tanzanya, turizm olanakları ve zengin yer altı kaynaklarına rağmen, su yoksulluğunu çözebilmiş değil. Tanzanya halkı, su ihtiyacını ülkede sınırlı sayıda bulunan su kuyularından karşılamaya çalışıyor. Kuyudan dönen bir bölge sakinlerini Mustafa Aslan böyle kadrajına almış.

Haberin Devamı

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Akşamüstleri… Erol Ayaz

Her noktasında, ayrı bir güzelliğiyle karşılaştığımız İstanbul’da deniz ve tarihi yapılar bir araya gelince ortaya kartpostallık görüntüler çıkıyor. Karaköy ve Eminönü kıyılarını birleştiren Haliç Köprüsü’nde bir akşamüstü eşsiz manzaralara şahit olmak kaçınılmaz. Erol Ayaz, Haliç’e yüzünü dönerek eşsiz anlardan birini yakalamış.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Kadına seçme hakkı

Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının ardından kadınların haklarına kavuşmaları için gösterdiği çaba tüm dünyaya örnek olacak nitelikteydi. 1930’da Belediye, 1933’te Köy kanunlarında yapılan değişikliklerle bazı siyasal haklar elde eden Türk kadınına, 5 Aralık 1934’te Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan değişiklikle, genel seçimlere katılma, milletvekili seçme ve seçilme hakkı da tanındı. Milliyet arşivinden aldığımız bu fotoğrafta, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 1935 yılında toplantılara katılan kadınlar görülüyor.

Şimdiki Zamanın Hikayesi

www.milliyet.com.tr’ye gelenler

Önce çek sonra paylaş!

En güzel anılarınız artık Milliyet.com.tr’de. Yollayın, sizin de anılarınız yayınlansın!

FOTO yaz 6688’e gönder

Haberin Devamı

Gelen mesaja tıkla l Fotoğrafını yükle

Fotoğraf Servisi Müdürü Bünyamin Aygün’ün seçtiği fotoğraflarınız Milliyet Pazar,

Milliyet.com.tr ve Milliyet Express uygulamasında yayınlansın...

Şimdiki Zamanın Hikayesi

Milliyet Sizden Gelenler fotoğraf paylaşım servisi ücretli bir hizmet olup tüm GSM operatörleri için her gönderilen mesaj başına tüm vergiler dahil 3,6 TL ücretlendirilmektedir.