Pazar Sinemaseverler için iki seçenek

Sinemaseverler için iki seçenek

15.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

2. Bisiklet Filmleri Festivali başladı. Festival kapsamında bir de bisiklet turu düzenleniyor

Sinemaseverler için iki seçenek

Bisikletler beyaz perdeden geçiyor

Haberin Devamı

Amerikalı Brendt Barbur’un bisiklete binerken yaşadığı otobüs kazası, 2001 yılında bisikletle ilgili bir film festivalinin düzenlenmesinin esin kaynağı oldu. Sonraki yıllarda Amerika'dan yola çıkıp Paris, Londra, Milano ve daha pek çok şehirde düzenlenerek uluslararası bir etkinliğe dönüşen Bisiklet Filmleri Festivali, 2011 yılında İstanbul’a da konuk olmuştu. İkincisi ise dün KüçükÇiftlik Park’ta alternatif rock grubu Blonde Redhead konseriyle açılışını yaptı.
17 Eylül’e kadar sürecek olan festival bugün Büyükada Bisiklet Turu ile devam edecek. Saat 16.30’da Maltepe İskelesi’nden ücretsiz olarak binilecek gemiyle adaya geçilecek ve tura başlanacak. Tur için sadece bisiklet sahibi olmak yeterli.

Kısa film heyecanı iki gün daha devam edecek
Turun ardından Aya Nikola Halk Plajı’nda saat 20.00’de “Bisiklet Hikayeleri” başlıklı ücretsiz film gösterimi yapılacak. Barry Gene Murphy, Justin Chadwik, Nobuhiko Tanabe, Benny Zenga, Felipe Bustons Sierra, Brian Vernor, Patrick Trefz ve Robert Chynoweth’in imzasını taşıyan ve bisikletle ilgili konuların işlendiği sekiz kısa film beyaz perdede seyirciyle buluşacak.
Festival pazartesi ve salı günü de kısa film gösterimleriyle devam edecek. Pazartesi günü saat 18.00’de “Sinematik Kısalar” ile başlayacak gösterim saat 20.00’de “Şehirli Kısalar” ile devam edecek. Festivalin sona ereceği salı günü ise saat 18.00’de “Ay Sürücüsü” filmi, ardından 20.00’de “Eğlenceli Kısalar” izlenebilecek.
Hollanda Başkonsolosluğu işbirliğiyle gerçekleştirilen festivalin tüm kısa film gösterimleri Beyoğlu Hollanda Şapeli’nde yapılacak. Biletix'ten temin edilebilen biletlerin fiyatı 10 lira.

Haberin Devamı

Bu festival tam Türk işi!

Ankara Kısa Filmciler Derneği’nin ilkini Eylül 2011’de Ankara’da gerçekleştirdiği Fantasturka’nın ikincisi bu ay Beyoğlu’nda düzenleniyor

Türk sinemasından “fantastik” filmlerin derlenmesiyle oluşturulan Fantasturka Türk İşi Fantastik Filmler Festivali iki yıl aradan sonra 19-23 Eylül tarihleri arasında Beyoğlu Majestic Sineması’nda ücretsiz gösterimlerle düzenlenecek. Festivalde, Sinema Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir de arşiv var. Sinemamızın yüz yıllık geçmişini; kayıp bilinen ve sonradan arşivlere geçen filmler ile korku, komedi, polisiye, western ve kahramanlık konulu fantastik filmleri de konu alacak “Türk Sineması Film Arşivi” adlı film yapımı ilk kez bu etkinlikte seyirciyle buluşacak.

Büyük isimler anılacak
Türk sinemasının 1950-1980 yıllarındaki kayıp eserlerini kurtarıp arşivimize ekleyen Vassilis Barounis 2011’deki festivalin Onur Ödülü’ne layık görülmüş ancak kanserle mücadele ettiği için törene katılamamış ve ödülünü Atina'daki evinde Kunt Tulgar’dan almıştı. Bu nedenle, Fantasturka bu sefer “Fantastik Türk sinemasının kadim dostu Vassilis Barounis anısına” düzenlenecek.
Festivalde gösterilecek filmlerden bazıları “3 Dev Adam”, “Drakula İstanbul’da”, “Dünyayı Kurtaran Adam”, “Süpermen Dönüyor”, “Yılmayan Şeytan” ve “Tarzan İstanbul’da” olacak. Etkinliğin son gününde yıllarca Yeşilçam’a destek vermiş tüm yapımcı, oyuncu, yönetmen ve senaristler de anılacak.