Pazar Spor teknolojiye kollarını açtı

Spor teknolojiye kollarını açtı

26.05.2024 - 02:01 | Son Güncellenme:

Dünya spor tarihi ikonik pek çok ana sahne olmuştur. Kazananı ya da kaybedeni belirleyen birçok önemli karar ‘insan eliyle’ verildiği için o unutulmaz anlar üzerine tartışmalar sürer gider. Yine de teknolojinin karar verici ya da destek kuvvet olarak spor sahnesinde yerini alması kolay kabul görmedi. Birçokları sporun doğasına aykırı buldu ama zamanın ruhu galip geldi.

Spor teknolojiye kollarını açtı

Futbolda; gol çizgisi teknolojisi ve VAR teniste ise Şahin Gözü yakın dönemin tartışma yaratan teknolojik hamleleriydi. Filenin Sultanları ile zirve yapan voleybol heyecanımızda da artık bu tutkuya teknoloji sağlam bir ortak. Antalya Spor Salonu’na kurulan 5G teknolojisiyle Milletler Ligi’nin Antalya ayağında oynanan maçlarda da teknik imkânlardan yararlanıldı.

Haberin Devamı

Milletler Ligi, CEV Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Şampiyonası gibi organizasyonlarda da kullanılan Şahin Gözü teknolojisini Sultanlar Ligi’ne entegre ettiklerini söyleyen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, uygulama sayesinde; kullanılan servisin düşeceği yeri anlık olarak gösterme, o sahada oyuncuların mücadele ettiği alanların ağırlıkları, servis hızı, smaç hızı ve yüksekliği, ralli süresi ile savunma ve atak bölgeleri gibi maç için önemli belirteçlerin yer aldığının altını çizdi. Vodafone Sultanlar Ligi play-off final serisinde Melissa Vargas’ın hem 110 km/h ile en yüksek servis hızı hem de 105 km/h ile en yüksek smaç hızına erişmesi, 3,1 metre olarak ölçülen en yüksek smaç hızı ve Fenerbahçe Opet ile Eczacıbaşı Dynavit arasında oynanan serinin 3. maçında gerçekleşen 23.50 saniyelik ralli Şahin Gözü uygulamasının öne çıkan verileri arasında.