Pazar Taht oyunlarında nerede kalmıştık?

Taht oyunlarında nerede kalmıştık?

24.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünya çapında fenomene dönüşen “Game of Thrones” bu sabaha karşı merakla beklenen altıncı sezonuyla geri dönüyor. Yeni sezonu izlemeye başlamadan önce kilit karakterler üzerinden hikayede nerede kaldığımızı hatırlayalım...

Taht oyunlarında  nerede kalmıştık

UYARI: Yazının geneli, altıncı sezona kadar olup bitenler hakkında “spoıler” içermektedir.

Haberin Devamı

Kült dizi “Game of Thrones” (GoT) son beş yılını hayran kitlesini her geçen bölüm katlayıp büyüterek ve var olan seyirciyi bölüm atlamadan şoke ederek geçirdi. Fantastik işleri sevmeyen izleyiciyi bile gıybet, entrika, savaş, politika, aşk ilişkileri gibi konuları ustalıkla işleyen kitapların yazarı George R. R. Martin sayesinde kendisine bağlamayı bildi.

Altıncı sezon bugün, bir sene gibi fanatik seyirciler için oldukça uzun bir aradan sonra, gümbür gümbür geliyor. Ve aklımızda deli sorular var. Cevaplarını ne zaman alabileceğimiz ise muallakta. Nitekim R.R. Martin işi yara bandı çeker gibi ilk bölümden de çözebilir, hiç cevap vermeden önündeki maçlara da bakabilir. Ama biz hazırlıklı olma taraftarıyız, dolayısıyla “Nerede kalmıştık?” listesinin her GoT sever için değerli bir kaynak olacağına inanıyoruz.

Haberin Devamı

- Stannis: Tüm GoT izleyicilerinin göz bebeği, seçim olsa basıp geçecekleri Stannis beşinci sezonda taht sevdasından gözleri kararmış hareketlerle hepimizi hayal kırıklığına uğrattı. Kara büyü uğruna önce kızını katletti, sonra karısının intiharına engel olamadı. Yetmedi, tüm itirazlara karşın Winterfell’e saldırıp ordusunun telef olmasına neden oldu. Hadi her şey tamam ama yanlış adımları, Ramsay’i “adam” etti biz ona yanarız... Tüm kaderi, kafasını kesme hayaliyle yanıp tutuşan Brienne’in insafına kaldı.

- Jorah: Khaleesi tarafından aforoz edilen Jorah, Tyrion’u koz olarak kullanması için Khaleesi’ye getirince en azından kellesini kurtarmış oldu. Tyrion’un tavsiyesiyle eskisi kadar güvenilir olmasa da takımdaki yerini aldı. Jorah için gelecek, Khaleesi onu affetse bile, çok parlak görünmüyor. “Taş Adamlar”ın saldırısına uğradıklarında “Greyscale” hastalığı bulaşan Jorah yakın gelecekte onlardan biri olacak gibi. Büyük aşkı Khaleesi’yi aramak için son bir fedakarlık yaparak aramızdan ayrılabilir.

- BrIenne: Hayatta tek amacı Stark kızlarını korumak olan Brienne’i, Stannis’in celladı olmaya beş kala bir ormanda bırakmıştık. Brienne korumaya yemin ettiği Renly’yi Melisandre’nin kara büyüsüyle öldüren Stannis’i Hakk’ın rahmetine kavuşturmak için çok hevesli olsa da altıncı sezon fragmanından anladığımız kadarıyla bu tercihini kullanmamışa benziyor. Büyük ihtimalle Stark kızlarını koruyabilmek için Stannis ile işbirliğini seçmesi daha akıllıca bir adım olacak.

Haberin Devamı

- Bran: Beşinci sezonda hiç görünmeyen Bran, yeni sezonun yıldızı olmaya aday bir karakter. Nitekim artık yürüyemeyen ama güçlü bir Warg olan Bran bundan sonra “uçabileceğinin” müjdesini onları wights’lardan (Akgezenden bozma zombi) kurtaran “ormanın çocukları”ndan aldı. Herkesin Bran’in Theon’un ellerinde can verdiğini düşünüyor olması Bran için bir avantaj, gücü yerine gelinceye kadar kimse peşine düşmeyecek. Ayrıca Arya’nın gerçeği biliyor olması kardeşlerin buluşmasını kolaylaştırabilir.

- Arya: Arya’yı “Acaba gerçekten kör mü oldu?” sorusuyla bıraktık. Jaqen H’ghar’ın lafını dinlemeden, listesindeki bir isme daha çizik atan Arya gözlerinden olmuş olabilir. Gerçi tüm Stark familyasının aynı zamanda bir Warg (hayvanları kontrol edebilen, onların gözünden görebilen) olduğu dedikoduları yok değil. Dolayısıyla körlük Arya için bir son olmayacaktır. Uzun lafın kısası Arya’yı “Faceless” olma yolunda, sınavlar, zorluklarla dolu bir yerde bıraktık.

Haberin Devamı

İnsanlığın umudu öldü mü?

Emin ellerde mi?
- Khaleesi:
Elimizde iyi kalpli, iyi niyetli, adaletli kalan ender karakterlerden biri. Kendisini Drogo’nun üzerinde Meereen’deki ayaklanmadan kıl payı paçayı kurtarıp dağ başında Khal Drogo’nun sürüsüne yakalanınca bırakmıştık. Burada iki büyük sorumuz var. Sürü Khaleesi’yi tanıyacak mı? Nitekim yüzüğünü atıp kimliğini sakladı. Eğer tanıdılarsa sürü “Khal’siz Khaleesi olmaz” mı diyecek, yoksa hâlâ elinin altında üç ejderha olan Khaleesi artık yeni bir orduya mı sahip?

- Jon Snow: Belki de en önemli soru: “Jon Snow öldü de gerçekten mi öldü?” HBO’nun yayınladığı bol sayıda fragman, aralara serpiştirdiği teaser videolar ne yazık ki kesin bir cevap vermiyor. Dananın kuyruğu büyük ihtimalle Melisandre ve onun kara büyüleriyle kopacak. Jon’u en son kanlar içinde karların üzerinde bırakmıştık. Ne olacak göreceğiz. Fakat Jon’un insanlığın tek umudu olduğuna inanıyorsak, bir şekilde aramıza geri geleceğine de inanmamız gerek.

Haberin Devamı

İntikam aşkı Dorne’u yakacak

- CerseI: Tüm GoT dünyasının belki de en kötü, dolayısıyla en güçlü karakterlerinden biri Cersei. Altıncı sezonda valide kraliçenin ya çöküşüne ya da intikam ateşiyle yükselişine tanık olacağız. Öyle ya da böyle High Sparrow’un ecelinin geldiğine emin olabiliriz. Nitekim The Mountain geri geliyor, hem de “zombivari” haliyle. Dorne’luların da Cersei’den çekeceği olduğunu unutmamak lazım. Kızı öldürülen kraliçe, Dorne’da taş üstünde taş bırakmaz.

- JamIe: Kardeşinden olma kızı Myrcella’yı kurtarmak için dağları delip tek eliyle Dorne’a giden Jamie ne yazık ki Cersei’ye bir başka kötü haber vermek zorunda. Ellaria tarafından zehirlenen Myrcella, Jamie’nin gerçek babası olduğunu öğrenirken yavaş yavaş öteki tarafa göçtü. Bu durumda intikamı aşkı, Başkent ve Dorne’nu savaşa sürüklemeye yetecek gibi gözüküyor.

Khaleesi için saltanat kuracak

- TyrIon: Varys’in yardımıyla Başkent’ten kapağı dışarı atabilen Tyrion, Jorah’ın “yardımlarıyla” Khaleesi ile Meereen’de bir dinamo oluşturmuştu. Fakat çıkan ayaklanmada ejderhasına atlayıp kaçan Khaleesi herkesi ortalıkta dımdızlak bıraktı. Jorah ve Daario nefretten doğan aşkla bir kurtarma ekibi kurup Tyrion’u yanlarına almadılar. O da çok daha rahat at koşturabileceği Meereen sarayında kaldı. Tyrion tam bir saray koridorları hakimi, yaralı fakat hayatta Grey Worm ile birlikte altıncı sezonda, Khaleesi için Meereen’den başlayan bir saltanat kuracak gibi görünüyor.

Ramsay’den kaçış var mı?

Sansa: Etme bulma dünyasının önemli temsilcilerinden Sansa’yı Winterfell duvarlarından Theon’la birlikte atlarken bıraktık. Öldü mü kaldı mı sorularına cevap altıncı sezon fragmanından geldi, her ikisi de yaşıyor. Fakat Ramsay’in elinden kurtulabilecekler mi? Stannis’e ulaşabilecekler mi? Bunlar cevaplarını beklediğimiz sorular.