12.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:
BALKABAĞI ÇORBASI
MALZEMELER
1 kg balkabağı
1 adet kırmızı soğan
2 adet havuç l 2 diş sarımsak
100 ml krema l 1.5 litre su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Günün manisi
Olsanız dahi mutfakta acemi
Yarım saatinizi alacak azami
Bu tarifi deneyin derim
Şimdi tam da mevsimi
YAPILIŞI
İlk önce kabakların üstüne biraz zeytinyağı gezdirip 40 dakika kadar fırınlayalım. Soğanı gelişigüzel doğrayıp zeytinyağı eklediğimiz tencerede 3 dakika kavuralım. Elimiz değmişken havuçları da gelişigüzel doğrayıp tencereye ekleyelim. 3 dakika da öyle kavuralım. Ardından fırından çıkardığımız kabakları ve sarımsakları dilimleyip tencereye alalım. Hadi bir 3 dakika daha kavuralım hepsini. 1,5 litre suyu ısıtıp tencereye ekleyelim. Gönlümüzden geçtiğince tuz ve karabiberle lezzetlendirelim. 20 dakika boyunca orta kısık ateşte kaynatalım. 20 dakikanın sonunda tencereyi kenara park edip 5 dakika kadar bekleyelim. Ardından tencerenin içinde ne var ne yoksa her şeyi pürüzsüz hale gelene kadar el blenderından geçirip içine kremayı ekleyelim. Sonrasında afiyetle içelim.