Pazar Tam kararında tarifler

Tam kararında tarifler

02.08.2020 - 03:00 | Son Güncellenme:

.

Tam kararında tarifler

Düriye

Haberin Devamı

MALZEMELER

15 adet baklavalık yufka
300 gram tereyağı
250 gram iri çekilmiş Antep fıstığı
1 buçuk su bardağı süt
Yarım çay bardağı irmik
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Çeyrek limon

YAPILIŞI

İlk önce süt ve irmiği tencerede orta kısık ateşte 3-4 dakika fokurdatıp kenara park edelim. (Bu ikili iyice samimi olup şişecek ve şöbiyet kaymağımızı oluşturacak.) Kaymak dinlenirken tereyağını kaynatmadan eritelim ve 3-4 dakika süt tortusunun dibe çökmesini bekleyelim. Dipte kalan tortuyu almadan üstteki sadeyağı başka bir kaba yavaş yavaş aktarıp kenara park edelim. 15 adet baklavalık yufkanın her birinin arasını fırçayla tek tek sadeyağla yağlayalım. Sonra üst üste getirdiğimiz 15 adet yufkayı, kenarı 7 santimetre olacak karelere bölelim. Her karenin en üstüne biraz fıstık ve kaymaktan koyup üçgen biçiminde yanlardan bastırarak kapatalım. Şöbiyeti tepsiye dizdikten sonra artan sadeyağı üstüne dökelim. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında (en alttan bir üstteki katta) 35-40 dakika üstü altın sarısı renk alana kadar pişirelim. Bu arada, şerbeti için şeker ve suyu karıştırıp içine 5-6 damla limon sıktıktan sonra 20 dakika kaynatalım. Fırından çıkar çıkmaz sıcak şerbetle sıcak şöbiyeti buluşturalım. Sevenler kavuştuktan 30 dakika sonra şöbiyeti gönül rahatlığıyla yiyelim.

Haberin Devamı

Günün manisi

Hayatındaysa eğer Düriye
Geriye kalan her şey hikâye
Onunla geçen her saniye
Adeta insanlığa bir hediye