Geri Dön

Tam kararında tarifler

Tam kararında tarifler
Kaan Yarman

Kuru kayısı tatlısı

MALZEMELER

25 adet kuru kayısı
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
250 gram kaymak
15 adet ceviz
Toz Antep fıstığı

İlk olarak kuru kayısıları sıcak suyun içine 30 dakikalığına park edip yumuşamalarını sağlıyoruz. Ardından suyla şekeri tencerede buluşturup kaynamaya başlayınca içine yumuşayan kayısıları ekliyoruz. Kısık ateşte 10 dakika tıngırdatıp kayısıları çıkarıyoruz. 20 dakika soğuması için kenarda istirahat ettiriyoruz.
Dinlenen kayısıları yarısına kadar kesiyor, içlerine kaymak ve yarım ceviz ekliyoruz.
Üstüne toz Antep fıstığı serpip afiyetle yiyoruz.

Günün manisi

Mutfağı insanı eder ihya
Her gelen şey güzel mi olur sofraya
Bugünkü tarifimizin adresi
Kayısının başkenti Malatya

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber