Geri Dön

Tam kararında tarifler

Tam kararında tarifler
Kaan Yarman

İncikli bulgur pilavı

MALZEMELER

İnciği haşlamak için

4 parça incik l 7 su bardağı su l 2 adet defne yaprağı l 2 dal taze kekik
4-5 adet tane karabiber
1 adet havuç l 3 diş sarımsak l 1 adet soğan

İnciği fırınlamak için

15-20 adet arpacık soğan
 5-6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Taze kekik
Tuz l Karabiber

Bulgur pilavı için

2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 avuç arpa şehriye
4 su bardağı et suyu (inciği haşlayacağımız su)
1 avuç haşlanmış nohut
Tuz

YAPILIŞI
İlk olarak inciği haşlamak için gerekli tüm malzemeleri bir kaba alalım ve 1 saat kısık ateşte kaynatalım.
Ardından suyunu süzüp (suyu pilav için kullanılacak) içinden sadece incikleri alıp bir fırın tepsisine koyalım. Tepsinin içine fırınlayacağımız tüm malzemeleri de ekleyip 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişirelim.
Bulgur pilavı için yağı tencerede eritip 2-3 dk arpa şehriyeyi kavuralım. Sonra işin içine bulgurları dahil edip 2-3 tur çevirelim. Üstüne inciği haşladığımız et suyundan 4 su bardağı (yetmezse üstünü normal suyla tamamlarsınız) ve nohutları ekleyip suyunu çekene kadar iyice pişirelim.
Bulgur pilavının üstüne incikleri koyarak afiyetle yiyelim.

GÜNÜN MANİSİ

Ona karşı koymak tam bir sınav
Tadına bakan olur tav
Tanıştırmak isterim sizi
Karşınızda incikli pilav

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber