Pazar Tam kararında tarifler

Tam kararında tarifler

21.03.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:

.

Tam kararında tarifler

Limon muhallebili pay

Haberin Devamı

MALZEMESİ

Pay katmanı için:
170 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
70 gram şeker
200 gram un

Muhallebisi için:

4 orta boy limonun suyu
Aynı 4 limonun kabuğunun rendesi (Beyaz kısımlar rendelenmeyecek)
200 gram pudra şekeri
120 gram tereyağı
3 yumurta artı
1 yumurtanın sarısı

YAPILIŞI

Pay katmanı için: İlk önce tereyağı ve şekeri 4 dakika boyunca iyice kabarıp pofidikleşene kadar çırpıyoruz. Sonra unu ilave edip tüm karışımın tek vücut olmasını sağlıyoruz. Tamamen karışan harcı içine yağlı kâğıt serilmiş 20x20 ölçüsünde bir kaba alıp iyice bastırıp düzlüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fansız (160 derece fanlı) fırında 16 dakika pişirip soğuması için kenara park ediyoruz.

Limon muhallebisi için: İlk olarak yumurtaların alayını çırpıp kenara park ediyoruz. Bir tencerenin dibine az biraz su koyup minikli kaynamaya bırakıyoruz. Bu tencerenin üstüne oturacak; ancak tabandaki suya asla değmeyecek başka bir metal veya cam kabın içine çırpılmış yumurtalar hariç tüm malzemeyi ekliyoruz. Bu karışımı sürekli karıştırarak benmari yöntemiyle tereyağının tamamen erimesini sağlıyoruz. Sonrasında hemen yumurtayı işin içine dâhil edip durmaksızın çırpmaya devam ediyoruz (hemen dâhil etmezsek sıcaktan yumurtalar pişebilir, biz bunu istemiyoruz). Ortalama 6-7 dakika boyunca benmaride çırpıp üstteki kabı alıp kenara park ediyoruz (kıvamı yavaş yavaş koyulaşıp muhallebinin bir tık açık kıvamında olacak). Ardından limon muhallebisini payın üstüne ekleyip 160 derecedeki fansız (150 derece fanlı) önceden ısıtılmış fırında 17 dakika pişiriyoruz. Yanlar fokur fokur kaynayacak, ortası bıngıl bıngıl sallanacak.

Haberin Devamı

Sonra bu minnoşu çıkarıp 20 dakika dışarıda soğumaya bırakalım. Ardından buzdolabına alıp 1 gece istirahat etmesini sağlayalım. Sonra afiyetle yiyelim.

Günün manisi

Görüntüsü cheesecake gibi
Tadının alakası yok tabii
Alt tarafı müthişli bir pay
Üst tarafı limonlu muhallebi