29.08.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:
Kaan Yarman - Orman meyveli panna cotta
MALZEMESİ
Panna cotta için:
50 mililitre süt
375 mililitre krema
110 gram şeker
1 paket vanilin
4 yaprak jelatin
Soğuk su
Orman meyveli sos için:
1 adet ejder meyvesi
6 adet böğürtlen
5 adet çilek
10 adet yaban mersini
125 mililitre su
15 gram mısır nişastası
50 gram şeker
Günün manisi
Açık konuşmak lazımsa
Çok da bir numarası yok aslında
Kendisi İtalyan muhallebisi olur
Karşınızda panna cotta
YAPILIŞI: İlk olarak jelatini soğuk suya ıslatıp kenara park edelim. Ardından panna cotta için geriye kalan tüm malzemeleri tencerede buluşturup orta ateşte yanlardan fokurdamasını sağlayalım. Sonrasında işin içine suyunu tamamen sıktığımız jelatini ekleyip tüm karışımın tek vücut olmasını sağlayalım. Yumurta kalıbı gibi hafif meyilli durdurabileceğiz bir şeyin içine servis kalıplarını oturtup istediğimiz kadar panna cotta harcından ekleyelim. Sonrasında üşüyüp kıvam alması için 1 saatliğine buzdolabına park edelim. Ejder meyveli sos için tüm meyveleri minikli minikli doğrayalım. Suyla nişastayı karıştırıp kenara alalım. Sonra ne var ne yok her şeyi tavada buluşturup parlak bir görüntü oluşana kadar orta kısık ateşte pişirelim. Ardından altını kapatıp el blenderından geçirelim. Yatık şekilde kıvam alıp taş gibi olan muhallebinin üstüne hafif soğuyan meyveli sosu döktükten sonra, sosun da kıvam alması için 2 saat daha bekleyelim ve sonrasında afiyetle yiyelim.