Geri Dön
PazarTam kararında tarifler

Tam kararında tarifler

Tam kararında tarifler

Kaan Yarman - Orman meyveli panna cotta

MALZEMESİ

Panna cotta için:

50 mililitre süt

375 mililitre krema

110 gram şeker

1 paket vanilin

4 yaprak jelatin

Soğuk su

Orman meyveli sos için:

1 adet ejder meyvesi

6 adet böğürtlen

5 adet çilek

10 adet yaban mersini

125 mililitre su

15 gram mısır nişastası

50 gram şeker

Günün manisi

Açık konuşmak lazımsa
Çok da bir numarası yok aslında
Kendisi İtalyan muhallebisi olur
Karşınızda panna cotta

YAPILIŞI: İlk olarak jelatini soğuk suya ıslatıp kenara park edelim. Ardından panna cotta için geriye kalan tüm malzemeleri tencerede buluşturup orta ateşte yanlardan fokurdamasını sağlayalım. Sonrasında işin içine suyunu tamamen sıktığımız jelatini ekleyip tüm karışımın tek vücut olmasını sağlayalım. Yumurta kalıbı gibi hafif meyilli durdurabileceğiz bir şeyin içine servis kalıplarını oturtup istediğimiz kadar panna cotta harcından ekleyelim. Sonrasında üşüyüp kıvam alması için 1 saatliğine buzdolabına park edelim. Ejder meyveli sos için tüm meyveleri minikli minikli doğrayalım. Suyla nişastayı karıştırıp kenara alalım. Sonra ne var ne yok her şeyi tavada buluşturup parlak bir görüntü oluşana kadar orta kısık ateşte pişirelim. Ardından altını kapatıp el blenderından geçirelim. Yatık şekilde kıvam alıp taş gibi olan muhallebinin üstüne hafif soğuyan meyveli sosu döktükten sonra, sosun da kıvam alması için 2 saat daha bekleyelim ve sonrasında afiyetle yiyelim.

bu haberleri kaçırma

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler