Pazar Tekno oyuncaklar

Tekno oyuncaklar

08.07.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tekno oyuncaklar

Tekno oyuncaklar



Kablosuz kulaklıkların en büyük dezavantajları parazitler ve dışarıdan gelen gürültü yüzünden ses kalitesinin düşme olasılığıdır. xdream’in ürettiği bu kulaklıklar, sorunu sinyalleri radyo frekansları yerine görünmez kızılötesi ışınlarla göndererek çözüyor. Böylece kulağınıza gelen ses, stereo alıcınızdan çıktığı andaki kadar saf oluyor. Tabii bunun da dezavantajı var! Eğer dinlediğiniz aletle sizin aranızda bir engel varsa bu kez hiçbir şey duyamıyorsunuz. (xdream, xdreamfones.com, 299 dolar)

Ünlü sporcuların markası Oakley’den ilginç bir gözlük. Çok hafif bir madde olan magnezyumdan eğlenceli bir güneş gözlüğü yapmak için oldukça uğraşmışlar. Zira magnezyum ancak derecede şekil verilebilen bir element: Sonuç ultra hafif, sağlam ve çok rahat bir gözlük. (Oakley, oakley.com, 225-230 dolar)

Az paraya büyük eğlernce! Magic I adlı bu küçük dijital aletle telefon numaralarını kaydedebilir, dünya saatlerini öğrenebilir, alarmı sayesinde toplantılarınızı hatırlar ve oyun oynayabilirsiniz. Önce Merconnet’in sitesinden bir program indirmelisiniz. Bu programa telefon numaralarını ve toplantı saatlerinizi girin. Sonra Magic 1’ın optik okuyucusunu bilgisayarınızın monitörüne tutun ve bilgileri kaydedin. Bu işlem için kabloya gerek yok. Tabii bu aleti "yalnızca" anahtarlık olarak da kullanabilirsiniz. Ama kemerinize veya çantanıza takarsanız daha şık olur! (Merconnet, merconnet.com, 19 dolar)

S2 Sports CD çaların "su geçirmez" özelliği ve elektrik şoku koruması var. 3,5 kiloluk cihaz, üzerinde hoparlörler bulunan sapı sayesinde kolay taşınıyor. (Sony, sonystyle.com, 150 dolar)

Yalnızca 100 dolara 64 megabyte hafızalı, ayrıca sonradan hafızasını artırmak için gerekli donanım
bulunan bir MP3 çalar gerçekten etkileyici. Üstelik hafifliği ve her cebe girecek kadar küçük olması da onu daha çekici yapıyor. irock! adlı bu aletin ses kalitesi de çok iyi. Tek eksiği diğer MP3 çalarlar gibi şarkıların isimlerini gösterememesi. irock! yalnızca parça numaralarını gösteriyor. (First International Design, myirock.com, 100 dolar)

CD çalar, playback özellikli kasetçalar, AM / FM radyo, alarm saati, ilginç tasarım, hepsi bu sette. Uzaktan kumandası ve kulaklıkları da olan Psych Boombox adlı setin saatini ayarlayıp sabahları müzik eşliğinde uyanabiliyorsunuz. Ancak çok açıldığında sesin kalitesi bozulabiliyor. (Sony, sonystyle.com, 80 dolar)

Motorola V70 cep telefonunun kapağı ekranın etrafında döndürülerek açılıyor. Aslında bildiğimiz "geleneksel" yolla açılıp kapanan telefonlardan daha kullanışlı değil ama şık tasarımı sayesinde çok ilgi çekiyor. Bu telefonun ayrıca eşsiz bir ses kalitesi ve hiç alışmadığımız türden siyah üzerine beyaz, çok rahat okunan bir ekranı var. 50 dolar daha ödenerek radyolusu da alınabilir.
(Motorola, cingular.com, 400 dolar)

Yamaha Sessiz Gitar’ı (Silent Guitar, SLG100N) çalarken kulaklıklarla da dinliyorsunuz. İsterseniz amfiye de takabilirsiniz tabii. Naylon telli gitarın sapı maundan, köprü ve klavyesi de gül ağacından. Sessiz Gitar, 9 voltluk bir pille ya da adaptörle çalışıyor. Kaliteli akustik gitar sesi veren bir bir dijital processor’le birlikte satılıyor. (Yamaha, yamaha.com, 669 dolar)

Digital Movie Creator adlı bu oyuncak kamera kesinlikle her yaştan çocuk ruhlular için. Basit bir kamera ve şaşırtıcı derecede ayrıntılı bir "editing" yazılımına sahip. Ama dezavantajları da var. İmajlar geçici hafızaya kaydedildiğinden düşük çözünürlüklü oluyor ve kaydınızı dört dakika içinde bilgisayara yüklemek zorundasınız! (Intel, intelplay.com, 99 dolar)

Diyelim ki laptop’unuzdan çıkış alacaksınız. HP deskjet 995C printer’ın olduğu odaya gidiyorsunuz ve print tuşuna basıyorsunuz. Bu kadar basit. Kablosuz olmasının yanı sıra birinci sınıf bir printer olan 995C siyah-beyaz olarak dakikada 17 sayfaya kadar basabiliyor ve renkli çıkışları da fotoğraf kalitesinde. İsterseniz bilgisayara da bağlayabileceğiniz printer’da kağıt tipini tespit eden bir "sensor" da var. (HP, hp.com, 399 dolar)

Plantronics M1500 Bluetooth kulaklık setleri "hands-free" kullanım imkanı olan her marka telefona uyum gösterebiliyor. Etkileyici, şık tasarımı da cabası. (Plantronics, plantronics.com, 200 dolar)