10.07.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:
MALZEMESİ
Kurabiyesi için:
70 g tereyağı
110 g esmer şeker
1 adet yumurta
25 g kakao
100 g un
2 g kabartma tozu l 1 çimdik tuz
85 g bitter çikolata l 85 g sütlü çikolata
Kreması için:
2 yemek kaşığı karamelize bisküvi kreması
1 yemek kaşığı sürülebilir beyaz peynir
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı krema
YAPILIŞI: Kurabiyesi için; ilk önce un, kakao, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp kenara park edelim. Ardından erimiş tereyağı ve şekeri 3 dakika boyunca mikserde çırpalım. Sonra yumurtayı ekleyip iyice samimi olmalarını sağlayalım. Kenara park ettiğimiz kuruları miksere transfer edip 3-4 tur karıştıralım. Son olarak irili ufaklı kestiğimiz çikolataları (bakın damla çikolata değil, normal çikolata) işin içine dâhil edip tüm karışım tek vücut olana kadar karıştıralım. Karışımdan 9 top çıkacak şekilde top şeklinde porsiyonlayalım ve hafifçe üstten bastırarak yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye hafif aralıklı dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişirelim. Kreması için; tüm malzemeyi çırpıp kenara alalım. Soğuyan kurabiyenin birini ters çevirip tabanına kremadan yayalım. Üstüne 3 top dondurma koyalım. Erimiş çikolataya batırıp 2 dakika buzlukta beklettikten sonra afiyetle yiyelim.
Günün manisi
Bu vicdansız tam yaz kurabiyesi
Yiyesi geliyor insanın tepsi tepsi
Toplasan 30 dakika sürüyor
Aşağıdaki tarifin baştan sona hepsi