Pazar Yazın kurtarıcı makyaj

Yazın kurtarıcı makyaj

07.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Yazın en sıcak günlerinde makyajın ilk anki tazeliğini koruması için neler yapmalı?

Yazın kurtarıcı makyaj

Sıcak havaların ezeli rakibi şu sıralar kozmetik malzemeleri... Özenle yapılan makyajın ardından çok geçmeden allığınız topaklanır, göz kaleminiz akar, yüz ve göz kapaklarınız yağlanır. Peki makyajınızı sıcak havaya karşı dayanaklı hale getirmek için neler yapmalı? Deneyimli makyaj sanatçısı Hamiyet Akpınar’a yazın makyajınızın akmaması için dikkat edilmesi gereken noktaları sorduk.

Haberin Devamı

Her makyajın en büyük sırrının cilt, cildin de tüm dışarıdan aldığı desteklere, en büyük yardımcısının su ve nemlenme olduğunu unutmamak lazım. Öncelikle düzenli ve sık aralıklarla su için. Her gün cardio yapıp, bol ter atmak da vücutta sonradan daha az terlemeye yardımcı olur, sauna da yasağı olmayanlara bir ek alternatiftir.

Gözenekleri tıkamayın, gözenekler nefes almaya devam etsin, bunun için cilt yapınıza uygun alt korumayı nemlendiricinin üzerine sürün. Güneş koruyucusuz asla sokağa bile çıkmayın derim ama çok yoğun güneş koruyucular da terleme yapıyor, bunu da belirtmem lazım. Dışardan takviyeler yani su bazlı nemlendiriciler yaz için ideal çözümlerdir. Makyajsız makyajlı herkese 1-2 saatte bir gül suyu, sodalı su gibi sulu yüz spreyleriyle emilim yapacak destekler öneriyorum.

Haberin Devamı

BB kremler

Kalın fondötenler yerine, BB Kremler tercih edin. Çok terleyen bölgelere pudrayı fırça yardımıyla sürün, sonra bir kat daha renklendiricinizi geçin. Piyasada “water proof” diye satılan birçok ürün var ama bunlardan birçoğu aşırı sıcağa ve suya dayanmıyor. Sadece gözden boyanın akmasını daha aza indiriyor ya da denize girip çıktığınızda boyanın göz altına ulaşmasını engelliyor. En iyi markalar dışında water proof ürünlerin bazen hedefi şaşırttığına da inanıyorum.

Evet teknoloji gelişiyor ama çok terleyen bir yüz için kurtarıcı bir makyaj halen üretilebilmiş değil. Ama eski taktikler halen olumlu sonuçlar veriyor.

Ruj sürerken

Örneğin koyu bir ruj sürecekseniz önce tüm dudağınızın içini kalemle boyayın sonra ruju sürün üzerine pudra ile sabitleme yapın ardından tekrar ruju uygulayın. Böylelikle en azından rujda azalma olduğunda eşit bir azalma olur ve gerçek ten ve ruj arasında ciddi renk farkı olmaz.

Yazın kurtarıcı makyaj

Açık renk krem far

Gözlerinize mutlaka özel göz kapağı primer’ı kullanın. Ayrıca çok terleyeceğiniz bir yerde olacaksanız varla yok arası transparanlığı olan, hafif aktığında da rahatsız etmeyecek açık renk krem farlar kullanın. Bir krem farı allık, dudak, göz farı olarak kullanıp, tek bir ürünle tüm günü geçirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Göz kaleminde yumuşak olan kremsi krem yerine suya dayanaklı biraz daha sert dokulu kalem tercih edin ve aynı şekilde rimelde de suya dayanıklı ürün tercih edinilir. Suya dayanıklı demek ille de terlediğinizde çıkmayacak anlamına gelmez. Her cildin PH değerleri, mineralleri farklıdır. Ben çok yumuşak ve akışkan water proof rimellerin kayıp gittiğini çok gördüm. Hele organik ürünler tamamen yağ bazlıdır. Water proof denilmeyen ama daha katı hacimli ürünlerin çok daha kalıcı olduğunu biliyorum. Yazın yumuşak, akışkan ürünleri göz kalemi ya da rimel olarak önermiyorum. Aynı durum kaşta da geçerli, orası da daha sert uçlu ürünler ister.

Özetle, her cilt farklı bir ürünle daha iyi anlaşabilir. Yine teknoloji çok ilerlese de “water proof” halen bazı ciltler için hayat kurtarıcı olamayabiliyor. Deneme yanılma bir numaralı dostunuz olsun. Cildi bol nemlendirin, güneşte çok kalmayın, yanık cilt kusar aksine ter atıcı formüllerle gözeneklerinizi ferah ve temiz tutun.