Tenis 100 yaşında tenisin zirvesinde!

100 yaşında tenisin zirvesinde!

31.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Manavgat’taki ITF World Tennis Masters Tour Dünya Şampiyonası’nda raket sallayan ve tüm ilgiyi üzerine toplayan 100 yaşındaki Avustralyalı Henry Young "Bu yaşımda bu işin zirvesindeyim. Kortlarda olmanın yaşı yok" diyor.

100 yaşında tenisin zirvesinde

ITF World Tennis Masters Tour Dünya Şampiyonası, Antalya’nın ev sahipliğinde geçtiğimiz hafta düzenlendi. Alibey Club Manavgat 10-15 Mart 2024 tarihleri arasında 65+ ile 85+ arasındaki yaş gruplarına Dünya Takımlar Şampiyonası’nda; 16-23 Mart 2024 tarihleri arasında ise 65+ ile 90+ arasındaki yaş gruplarına Dünya Bireysel Şampiyonası’nda ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

Organizasyonda 72 erkek, 50 kadın toplamda 122 takımdan iki hafta boyunca 1000’e yakın sporcu mücadele etti. Misyonu, tenisin 30 yaş üstü kişiler arasında turnuva katılımı için dünyanın önde gelen sporu olmasına yardımcı olmak olan organizasyonda ilgi çeken görüntüler ortaya çıktı.

Avustralyalı 100 yaşındaki tenisçi Henry Young, mücadelesiyle herkesin ilgisini çekti. ITF Masters’larda yarışan 100 yaşındaki ilk oyuncu unvanının sahibi olan Young, Manavgat’ta çiftlerde yarı final oynadı, mix kategorisinde ikinci oldu.

78 yaşındaki Fransız kadın raket Gail Benedetti de dikkat çeken bir performans sergiledi. Gail teklerde yarı final oynadı, 75 yaş üstü Fransa Kadın Milli Takımıyla da ikinci oldu. Antalya’daki turnuvada açıklamalarda bulunan Henry Young şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Neredeyse tüm akranlarım öldüler. Bense 100 yaşında bu işin zirvesindeyim. Açıkçası kortlarda olmanın yaşı yok. Kalp pili kullanıyorum, işitme cihazım var, uzun yaşam için bir rol modelim."

Hayatını tenise adayan Henry Young, sevdiği bu spordan, militer faaliyetleri sırasında uzak kalmış. İkinci Dünya Savaşı’nda savaş pilotu olan Avustralyalı raket "Tenise öğrencilik yıllarımda başladım. Savaş sırasında pek oynayamadım" diyor. Sonrasında çiftçilik nedeniyle de bir süre uzağında kaldığı spora dönebilmek adına derhal emekli olduğunu belirtiyor.

Yazarlar