Basketbol 12 numara unutuldu!

12 numara unutuldu!

09.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de efsane sporcular arasına adını yazdıran, yaptıklarıyla taraftarın sevgilisi olmayı başaran ancak kulüpten ayrıldığını, internet sitesindeki teşekkür ile duyan Damir Mrsic’in formasını emekliye ayırma projesi de rafa kalktı, 12 numarayı Pero Antic aldı.

12 numara unutuldu

ÜMİT AVCI - HABER YORUM

Haberin Devamı

Boşnak oyuncu Damir Mrsic, Türk Basketbolu’nda büyük izler bırakan isimler arasında yer aldı. Netaş’ta başlayan Türkiye kariyeri Tuborg, Troy Pilsener ve iki farklı dönemde de Fenerbahçe ile devam etti, ligde 5000 sayı barajını geçen ender isimlerdendi.

2004 yılında 2. kez transfer olduğu Fenerbahçe’nin henüz Ülker ile birleşme yaşanmadan Eurochallenge Cup’ta Final-Four oynamasındaki katkısı, ardından Fenerbahçe Ülker’de kaptan olarak 100. yılda şampiyonluk kupasını kaldırması, sarı-lacivertli ekipte unutulmaz anlar arasındaydı.

Her şeyi unutturacaktı

Basketbolu bıraktıktan sonra Fener’de menajerlik görevine başladı yıldız isim, ancak 2 yıl yürüttüğü görevinin sonlandığını, internet sitesinden yayımlanan teşekkür ile öğrendi. Bu aslında kırmıştı yıldız basketbolcuyu ama ‘profesyonel hayat’ dedi, tek kelime etmedi. Bosna Hersek’e dönüş yaptı Mrsic, bir ayağı hâlâ Türkiye’de olsa da, doğduğu yerlerde yaşamaya başladı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl ona gelen bir haber aslında bütün kırgınlığını almıştı. Fenerbahçe, Mirsad gibi, Ömer gibi, onun da formasını emekliye ayıracak, salonuna asacaktı. Bunun için tarih bile belirlenmiş ki, bir Euroleague maçı öncesinde tören yapılacaktı. Sevdiklerine, değer verdiklerine haber bile vermişti o tarihi, “Kesin değil ama o tarihte yanımda olun, benim için önemli” demişti...

Sonrası mı? Önce ‘Euroleague’den izin zor, lig maçında yaparız’ dendi, ardından ‘program yoğun’ diye ertelendi. Yeni sezon da yapılır mı düşüncesi ise Antic transferiyle netleşti. Makedon oyuncunun 12 numarayı giyeceği açıklandı. Yani Mrsic’in kırgınlığını silip atacaktı bu hamle ama hevesi kursağında kaldı... Ama yine sustu Mrsic, yine konuşmadı.

Aslında Fener’de de, diğer kulüplerde de hatta milli takımlarda da, efsane olmuş isimlere yapılan vefasızlık örneğini yaşadık. Ama bu biraz daha farklı, keşke şu 12 numaralı formayı emekli etme olayını hiç gündeme almasaydınız, Mrsic’in kırgınlığını unutacakken, tazelenmesini sağlamasaydınız!

Damir Mrsiç, sarı-lacivertli formayı giydiği dönemde birçok başarıya imza atarak, taraftarın gönüllerinde taht kurmuştu.