Beşiktaş 15,5 milyon euro kasada

15,5 milyon euro kasada

28.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi’nde 2’de 2 yapan Beşiktaş, UEFA’dan toplam 3 milyon euro performans primi kazandı.

15,5 milyon euro kasada

Şampiyonlar Ligi’nde 2’de 2 yapan Beşiktaş, UEFA’dan toplam 3 milyon euro performans primi kazandı. Porto galibiyeti için 1,5 milyon euroyu kasasına koyan Kartal, RB Leipzig zaferi için de aynı miktarda kazanç elde etti.

Haberin Devamı

Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden tek takım olan siyah-beyazlı ekip gruplara doğrudan katıldığı için 12,5 milyon euro kazanmıştı. Kartal şu anki sonuçlar itibariyle UEFA’dan toplamda 15,5 milyon euro aldı. Beşiktaş gruptan çıkarsa 9 milyon euro daha kazanacak. Elde edilen sonuçlara göre bu kazanç daha da artacak.

Beşiktaş Kulübü Mali İşler ve Finanstan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Berk Hacıgüzeller, UEFA gelirlerinin yanı sıra RB Leipzig karşılaşmasında Kartal Yuvası mağazalarında 1,5 milyon liralık satış yapıldığını açıkladı. Hacıgüzeller, “Gruptan çıkarsak pazarlama paylarıyla beraber sezon sonunda 2 milyon euro ekstra gelir elde edebileceğiz” dedi.

Yüzde 92 işlem tamam

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde ikinci tura çıkmayı henüz matematiksel olarak garantilemese de çok büyük bir avantaj yakaladı. Opta verilerine göre bugüne kadar grup aşamalarında ilk iki maçını kazanan 122 takımın 112’si yani yüzde 92’lik kısmı son 16’ya kalmayı başardı. Sadece 10 takım 2’de 2 yapmasına karşın gruptan çıkmayı başaramadı.

Haberin Devamı