Galatasaray 16 milyon Euro'ya 4 yıllık takım

16 milyon Euro'ya 4 yıllık takım

16.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yapılan transferlerin ardından mali anlamda algı operasyonu yapıldığını söyledi.

16 milyon Euroya 4 yıllık takım

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

UEFA’nın Finansal Fair-Play kriterlerine uygun hareket ettiklerini söyleyen Dursun Özbek, “34 milyonluk alış, 18 milyonluk satış yapmışız. Demek ki Galatasaray kendisine 4 sene hizmet edecek bir takımı 16 milyon euroya sağlamıştır” diye konuştu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Cim-Bom’a yeni katılan futbolcular için düzenlenen imza töreninde soruları yanıtladı. Özbek, Riva’dan gelen para, yapılan transferler, Arda Turan ve yapılması muhtemel oyuncuların alınması konusunda önemli noktalara değindi. Zaman zaman sosyal medyada, internette Riva’dan gelen paranın transfere verildiği yolunda yazılar bulunduğuna dikkat çeken Dursun Özbek, “Oradan para şubatta geldi. Söz verdiğimiz gibi bankalara olduğu gibi yatırdık” dedi.

Haberin Devamı

Özbek, transfer yatırımlarını ise şöyle açıkladı: “Abartılı, kafa karıştırıcı algı yaratmaya yönelik hesap yapılıyor. Biz seçildikten sonra, ilk 2 yılda alınan ve satılan oyuncular miktarı açısından birbirine eşitti. Bu sene takımı yenilemek için 30 milyon euroluk bütçe yaptık. Yaklaşık 34 Milyon euro bonservis ödedik. Bugüne kadar 18 milyonluk bütçe elde ettik. 34 milyonluk alış, 18 milyonluk satış yapmışız. Demek ki Galatasaray kendisine 4 sene hizmet edecek bir takımı 16 milyon euroya sağlamıştır.”

UEFA’dan geçmişte bir ceza yediklerini dile getiren Özbek, “Sizin futbolculara ödediğiniz para sabit maaş 65 milyon euroyu geçemez. Bu durum 2015-16’da başladı. Bu manada da o seneyi bu parayla bitirdik. Geçen senede, ya 59 ya 60 milyon euro öder durumdaydık. Bu yeni kurduğumuz takımda maaş konusunda aynı seyirde gidiyor. Sabit maaş, maç başları ve stopajlar 60-61 milyon euro civarında kalacağız” ifadesini kullandı.

İyi futbolcunun iyi para aldığını söyleyen Özbek, “Ayrılmasını beklediğimiz futbolcular var. Devraldığımız G.Saray’da 42 futbolcu vardı. 18 kişilik kadro yapıyorsunuz. 24 tanesi ya tribünde oturuyor, ya da bir başka durumda takıma giremiyor. Bunlara maaş ödüyorsunuz. Biz bu oyuncuları tasfiye ettik. Yeni transferlerle birlikte 28 kişilik kadromuz var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başkan Özbek, NTV Spor’da katıldığı Yüzde Yüz Futbol Programı’nda 18 milyon euroya yakın peşin futbolcu satışı yaptıklarını bir kez daha yineledi. Özbek, “5-6 milyon euro arası, gelir getirecek ve takımdan ayrılacak oyuncular da var. 34 milyon euro bonservis ödemeleri yaptık. Yani 16 milyon euro harcama yaptık. Ben 10 milyon euro hedefi koymuştum. 5-6 milyon euro daha kazanırsak, hedefi tutturmuş oluyoruz. Şampiyonluk hedefi kuran bir takımın 10 milyon euro harcaması çok mu?” dedi.

Arda gelirse Galatasaray’a gelir

Hâlâ eksik gördükleri noktalar bulunduğunu bu nedenle transfer yapacaklarını dile getiren Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Arda Turan konusunda açık kapı bıraktı.

Özbek, “Arda, Galatasaray’ın yetiştirdiği Türk futbolunun gururu. Kendisi iyi bir Galatasaraylı. Türkiye’ye gelmek isterse giyeceği forma Galatasaray formasıdır. Galatasaray böyle bir buluşmadan son derece memnun olur. Bu futbolcu transferi için iradelerin oluşması lazım. Bizim amacımız Galatasaray’da en iyi takımı kurmak. Onun için, şampiyon olmak için iyi bir takım kuruyoruz. Transferler hakkında bitmeden bazı detaylar vermek yanlış olur. Hazırlıklarımız devam ediyor. Arda diğerleri ve Asamoah ile ilgili düşüncelerimi söyledim. Futbol takımından göndermek istediğimiz oyuncular var bu gelecekler onlara bağlı” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Buradan kimse sağ çıkamaz’

En heyecanlandığı maçın Kayserispor mücadelesi olduğunu söyleyen Dursun Özbek, “Taraftarın kombine alması yetmez. Stada gelmesi lazım. Onlar buraya gelirse buradan kimse sağlam çıkamaz” diye konuştu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Kayserispor karşısındaki mücadeleyi de övdü. Özbek, “3 sezondur yönetici olarak görev yapmaktayım. Bugüne kadar en çok heyecanlandığım maç, dünkü maç (Kayserispor)...

5 yıldır Galatasaray’da forma giyen bir takımın revizyonunu yaptık. Doymuşluklar vardır. Attığınız maya tutar mı tutmaz mı son derece zor bir karardır. Bizim bu kararı verme zorunluluğumuz vardı. Son 2 sezondur alınan sonuçlar elde edilenler camiayı tatmin etmiyordu. Yeni gelen arkadaşlar, gayet güzel performans sergiledi. Hem taraftar, hem izleyen büyük keyif almışlardır. Klas futbol oynadılar, bu skor da ortaya çıktı” dedi.

Haberin Devamı

Taraftara da seslenen sarı-kırmızılıların patronu, “Taraftarın kombine alması yetmez. Stada gelmesi lazım. Onlara buraya gelirse buradan kimse sağlam çıkamaz” yorumunu yaptı.