Dünyadan Futbol İspanya Süper Kupası'na Gavi damgası! 18 yaşında harikalar yarattı

İspanya Süper Kupası'na Gavi damgası! 18 yaşında harikalar yarattı

16.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İspanya Süper Kupa finalinde Barcelona, ezeli rakibi Real Madrid ile kozlarını paylaştı. Heyecan dolu maçta Katalan ekibinin genç yıldızı Gavi, göstermiş olduğu performans ile finale damga vurdu.

İspanya Süper Kupasına Gavi damgası 18 yaşında harikalar yarattı

İspanya'nın iki ezeli rakibi Barcelona ve Real Madrid, İspanya Süper Kupa finalinde karşı karşıya geldi. Kritik maçta Barcelona'nın 18 yaşındaki genç futbolcusu Gavi, gösterdiği performans ile parmak ısırttı.

Haberin Devamı

Barcelona mücadeleye; Ter Stegen - Araujo, Kounde, Christensen, Balde, De Jong, Busquets, Pedri, Dembele, Gavi, Lewandowski ilk 11’iyle çıkarken, Real Madrid’in 11’i ise Courtois - Carvajal, Militao, Rudiger, Mendy, Kross, Modric, Camavinga, Valverde, Vinicius Jr ve Benzema'dan oluştu.

LİGDE ZİRVE YARIŞINDALAR

Real Madrid ile Barcelona La Liga'da liderlik yarışı içindeler. 16 maçta 13 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Barcelona, 41 puanla zirvede yer alırken, 16 maçın 12'sini kazanıp, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Real Madrid ise topladığı 38 puan ile 2. sırada bulunuyor. 

İspanya Süper Kupasına Gavi damgası 18 yaşında harikalar yarattı

SON ANDA COURTOIS

Karşılaşmanın 13. dakikasında oyunu paslarla rakip alana yıkan Barcelona'da Pedri çalımlarla ceza sahasına girdi. Savunmadan seken topa ceza sahası yanında Lewandowski yerden kalecinin sağına sert vurdu. Kaleci Courtois sona anda uzandı ve topu çeldi. Direkten geri dönen topa Balde sol içten sert vurdu. Meşin yuvarlak auta gitti.

Haberin Devamı

GOL PERDESİNİ GAVI AÇTI

Heyecan dolu müsabakanın 33. dakikasında Barcelona'yı öne geçiren gol Gavi'den geldi. Camavinga'dan topu kapan Busquets bekletmeden topu Pedri'ye verdi. Pedri sağ çaprazdaki Lewandowski'yi gördü. Lewandowski ceza sahası sol içine koşu atan Gavi'ye çok şık bir pas verdi. Gavi bekletmeden sert vurdu ve topu kalecinin solundan ağlara gitti. 

İspanya Süper Kupasına Gavi damgası 18 yaşında harikalar yarattı

LEWANDOWSKİ SAHNEDE

Dev finalin 45. dakikasında paslarla gelen Barcelona'da Gavi topla savunmanın arkasına sarkarak sol içe girdi ve altı pasa çevirdi. Lewandowski tekte topu kalecinin solundan ağlara yolladı.

KALECİ KURTARDI

51. dakikada hızlı gelişen Barcelona atağında Balde sol çaprazdan ceza sahası sağ içine derin oynadı. O bölgeye koşu atan Dembele yerden sert vurdu. Kaleci Courtois çıktı ve topu ayaklarıyla çeldi. 

PEDRİ, FARKI AÇTI

Barcelona'nın geç yıldızı Pedri farkı 3'e çıkaran golü kaydetti. 69. dakikada Barcelona'nın atağında Pedri sol içe koşu atan Gavi'yi gördü. Gavi bekletmeden arka direğe kesti. Oraya koşu atan Pedri topu ağlara yolladı.

İspanya Süper Kupasına Gavi damgası 18 yaşında harikalar yarattı

BENZEMA GOLÜNÜ ATTI

Mücadelenin 90+3. dakikasında paslarla gelen Real Madrid'de sol kanattan sıfıra inen Geballos yerden altı pasın önüne çevirdi. Benzema bekletmenden vurdu. Kaleciden dönen topu tamamlayan Benzema, meşin yuvarlağı file bekçisinin solundan ağlara yolladı.

Haberin Devamı

Benzema'nın attığı gol Real Madrid'e yetmedi ve Barcelona İspanya Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Barcelona'nın 18 yaşındaki futbolcusu Gavi, oynanan maçta 1 gol ve 2 asist yaparak kupaya damga vurdu ve bunun yanında gösterdiği performans ile dikkat çekti.

XAVI'NİN TEKNİK DİREKTÖR OLARAK BARCELONA'DA İLK KUPASI

İspanya Süper Kupa'da Barcelona, Real Madrid'i 3-1'lik skorla mağlup etti. Barcelona bu sonucun ardından İspanya Süper Kupa'yı 14’üncü kez müzesine götürdü. Öte yandan Barcelona'nın teknik direktörü Xavi, takımıyla teknik direktör olarak ilk kez bir kupa kazanma başarısı gösterdi.

İspanya Süper Kupasına Gavi damgası 18 yaşında harikalar yarattı