Diğer 19 Mayıs Koşusu'nu Metin Oktay formasıyla tamamladı!

19 Mayıs Koşusu'nu Metin Oktay formasıyla tamamladı!

24.05.2024 - 21:47 | Son Güncellenme:

19 Mayıs'ın anısına organize edilen 19 Mayıs Koşusu'nu Vincitore Jokeyi Selim Kaya idaresinde kazandı. Selm Kaya'nın Metin Oktay forması giymesi dikkat çekti.

19 Mayıs Koşusunu Metin Oktay formasıyla tamamladı

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından 19 Mayıs 1919 tarihinin anısına düzenlenen 19 Mayıs Koşusu’nu Galatasaray’ın eski yöneticisi Necati Demirkol’un sahibi olduğu Vincitore Jokeyi Selim Kaya idaresinde kazandı. Aynı zamanda Jokey Selim Kaya, koşuyu Galatasaray’ın efsane ismi Metin Oktay’ın forması ile tamamladı.

Haberin Devamı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'nin ilk kıvılcımını yaktığı 19 Mayıs 1919 tarihinin anısına Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından düzenlenen koşu (G1), İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda saat 20.00'de gerçekleşti. Geçmiş koşu performansları başarılı 3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının iştirak ettiği koşu, 2000 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı. 2024 yılı 19 Mayıs Koşusu'nu (G1); 2023 yılında da olduğu gibi, Necati Demirkol'un sahibi ve yetiştiricisi olduğu, Zülfükar Güneli tarafından antrene edilen 6 yaşındaki doru erkek safkan Vincitore (Victory Gallop - Elevato / Kaneko) jokeyi Selim Kaya idaresinde kazandı. Başarılı safkan elde ettiği bu önemli koşu galibiyetiyle kariyerinin 10’uncu birinciliğine ulaştı. Aynı zamanda Jokey Selim Kaya, koşuyu Galatasaray’ın efsane ismi Metin Oktay’ın forması ile tamamladı.

Haberin Devamı

9 safkanın birincilik mücadelesi verdiği sezonun bu önemli randevusunda ikinciliği, Ali Yıldız idaresindeki Koca Seyid (Smart Robin - Red Bird / Fantastic Fellow) elde ederken, Dagmar (Three Valleys - Gipsy Queen / Dehere) isimli safkan Ahmet Çelik ile üçüncü, Akın Sözen ile bu koşuya katılan Oğlum Doruk (Bosporus - Carolina Reaper / Victory Gallop) dördüncü ve son olarak Oğuzun Rüyası (Native Khan - Ateş Hanım / Karabeyhan) ise Hışman Çizik ile beşinci oldu. Koşunun galibi Vincitore için bitiriş derecesi 2.01.90 olurken, farklar 1,5 Boy - 1 Boy - 1 Boy - 3 Boy şeklinde sonuçlandı.

19 Mayıs Koşusunu Metin Oktay formasıyla tamamladı

Koşu sonrası düzenlenen törende yarışı kazanan atın sahibi Galatasaray’ın eski yöneticisi Necati Demirkol'a kupasını genel sayman Adil Mert Kaya verirken, yönetim kurulu üyesi Kerem Alkan ise antrenör Zülfükar Güneli'ye ve Jokey Selim Kaya'ya plaketlerini takdim etti.