Diğer ‘2 kupa, tek arma’

‘2 kupa, tek arma’

25.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertli ekibin orta oyuncusu, Euro Cup finalleri ilk maçında karşılaşacakları Rus Uralochka-NTMK karşısında şanslarının çok yüksek olduğunu söyledi, “Rakibimiz düz bir oyun oynuyor. Kupa için biz onlardan bir adım öndeyiz” dedi

‘2 kupa, tek arma’

ERKAN AYRAÇ / ÖZEL RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Fenerbahçe voleybol takımları yarın tarihi bir akşam yaşayacak. Bayanlar Euro Cup, erkekler de Eurochallenge Cup’ta final maçlarına çıkacak. Sarı Meleklerin tecrübeli oyuncusu Eda Erdem Dündar, Rus temsilcisi Uralochka-NTMK ile oynayacakları mücadele öncesi MİLLİYET’e iddialı açıklamalarda bulundu.
* Bu sezon kupaları toplarız diyor musunuz aranızda?
‘İki kupa, tek arma’ hedefiyle yola çıktık ve bunda da çok iddialıyız. Hem erkek takımı hem biz kupayı müzemize getireceğiz. Fenerbahçe’yi buralara getiren bir takımın içinde olmak da tabii ki mutluluk verici.
* Rus rakibiniz Uralochka-NTMK’yı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Baktığınız zaman rakibimiz çok düz bir voleybol oynuyor. Rus ekolü, uzun boylular. Ama videolarda da izlediğimizde çıkardığımız sonuç, daha farklı oynayabilmeleri gerekirken hep aynı oyunu oynuyorlar. Antrenörümüz Marcello Abbondanza’nın bize verdiği taktikleri uyguladığımızda galibiyetin bize daha yakın olduğunu düşünüyorum.
*Lig şampiyonluğu için ne düşünüyorsunuz?
Tabii ki hedeflerimizden biri de lig şampiyonluğu. Fenerbahçe olarak her kulvarda olduğu gibi burada da hedef şampiyonluk. Biz de bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. İyi de oynuyoruz. Play-off’lar başlamadan önce CEV Cup, sonra lig, ardından da Türkiye Kupası’nı kazanmak istiyoruz.
* Vakıfbank’ın 73 maçlık serisine nokta koymak size artı bir motivasyon sağladı mı?
Bu galibiyeti tabii ki sıradan olarak değerlendiremezdik. Çünkü Vakıfbank ligin en güçlü ekiplerinden biri. Başarılı da bir serileri vardı. Ancak biz onlarla oynayacağımız maça kadar sezonun başından itibaren iyi bir ivme kazanmıştık. Vakıfbank karşılaşması da iyi oynadığımızı tüm Türkiye’ye göstermek için önemli bir maçtı. Müsabakadan da 3-0 galip ayrılmak tabii ki bize ekstra bir motivasyon sağladı.
* Voleybolda bayanların, erkeklere göre daha ön planda olduğunu düşünüyor musunuz?
Voleybolu ben her zaman bayanlara daha çok yakıştırıyorum. Çünkü devam eden bir oyun oluyor. Seyir zevki daha yüksek geliyor. Bayanlar olarak daha fazla başarı elde ettiğimiz için basında da daha fazla yer buluyoruz. Ama başarılara göre basında daha da fazla yer almamız gerekir.
* Futbolda ya da başka bir branşta 73 maçlık bir seri yakalansa yankıları daha fazla mı olurdu?
Fenerbahçe her zaman serileri bozar. Voleybol da diğer sporlar gibi hata oyunu. Eğer daha iyi bir takım varsa tabii ki yenilebilirsiniz. Yenilgiyi ya da başarısızlığı bir ilgi azalması olarak değerlendirmemek lazım. Ama baktığınız zaman Türk voleybol takımlarının Avrupa’da yakaladığı başarılar gurur verici. Ama tekrar söylüyorum, biz ‘İki kupa, tek arma’ parolası ile yola çıktık ve kupaları alacağız.

Yazarlar